Transferul de competențe de la nivel central la nivel local în domeniul tineretului și sportului avansează cu pași rapizi

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Proiectul legii sectoriale privind transferul de competențe de la nivel central la nivel local în domeniul tineretului și sportului avansează cu pași rapizi, iar acum se află în transparență decizională și consultare publică. Este vorba despre cel mai important și mai de anvergură proiect al MTS din această perioadă, descentralizarea fiind una dintre prioritățile actualului program de guvernare.
După consultarea cu structurile asociative din administrația publică locală, fază obligatorie și premergătoare procedurii de avizare interministerială a proiectului de lege, acesta a fost transmis către Secretariatul General al Guvernului și este disponibil și publicului, pentru consultare.Proiectul reglementează cadrul legal privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe ale Ministerului Tineretului şi Sportului, către consiliile judeţene, consilii locale, concomitent cu asigurarea resurselor umane, materiale şi financiare necesare exercitării acestora. Direcțiile pentru sport și tineret, casele de cultură pentru studenți, centrele de agrement vor trece în subordinea consiliilor judeţene, în timp ce în subordinea consiliilor locale ale primăriilor vor trece cluburile sportive aflate în subordinea MTS.

„Facem pași importanți și rapizi cu acest proiect și sunt mândră că am reușit să ajungem la un stadiu atât de avansat. Procesul de descentralizare este una dintre prioritățile programului nostru de guvernare și toți cei implicați fac eforturi pentru ca acesta să ajungă cât mai repede la o formă optimă, pentru a fi trimis către Legislativ”, a spus Ioana Bran.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

2 thoughts on “Transferul de competențe de la nivel central la nivel local în domeniul tineretului și sportului avansează cu pași rapizi

  1. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something
    that I think I would never understand. It seems too complicated
    and very broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *