Cum îți transformă Dans Club 92 „două picioare stângi” într-o pasiune

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Tu ce înțelegi prin „a ieși din cotidian”? Tu ce faci pentru a scăpa de stres, pentru a uita de problemele de la muncă, a te destinde și a te relaxa după o săptămână grea?

Unii aleg să bea un pahar de vin, alții merg la un film, unii citesc iar alții ascultă muzică în căști, privind în tavan.

Toate sunt metode bune pentru „deconectare”, dar ce spuneți de o altă metodă, experimentată deja de sute de persoane în decursul a peste 20 de ani?

Vă întrebați care ar fi asta, nu?

DANSUL

Sunt puțini cei care îți spun că le place să danseze și că ei se relaxează dansând și e și greu să crezi acest lucru până nu îl experimentezi. Odată ajuns în sala de dans lumea se schimbă și parcă în jurul tău se creează o aură de protecție care ține departe orice problemă de acasă, pentru că dansul cu un om dedicat, cum este Gabriela Mergheș este mai mult decât o activitate de o oră pe care să o plătești pentru a învăța lucruri noi.

Poate prima de oră de dans poate părea ciudată: muzică fără versuri, bătăi din palme pe ritm, număratul ritmului și câțiva pași laterali și față-spate.

Chiar ciudat, nu?

Dacă nu te dai bătut după prima oră, totul se schimbă și are un cu totul alt înțeles. Lucrurile prin contur, se leagă, se leagă pașii de dans, se înmoaie picioare suficient cât să fie mai măiestroase când fac pașii de dans. După încâ câteva ore îți dai seama că ai învățat, pe părți, un dans întreg, pe o piesă întreagă, iar când le pui cap la cap ești surprins de tine și de ce ai reușit să faci și ajungi la concluzia că replica: „Sunt antitalent la dans, am două picioare stângi”este o prejudecată extraordinar de greșită.

„Când am intrat în sala de dans nu mă gândeam că o să pot să dansez vreodată așa cum îi văd pe mulți că o fac, sincronizare cu partenerul, pași pe ritm și să realizez un dans care să spună o poveste, dar doamna Gabriela de la Dans Club a reușit, cu multă răbdare, să mă facă să descopăr cât de ușor este totul. Și din persoana care voia doar un dans al mirilor de un minut jumate, am ajuns să cer singură să dansez pe toată piesa, de peste 4 minute”, afirmă Sabrina Ioana.

Mărturia nu este doar o părere izolată, ci este concluzia generală a celor care părăsesc sala de dans după un curs sau după un dans al mirilor, mulți dintre miri devenind mai apoi elevi la orele de dans de începători și chiar mai departe, la intermediari.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *