“MARIA, MARIJUANA” | POȚI DEVENI DEPENDENT DE MARIJUANA?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Multă lume crede că dacă un drog e natural, nu poate fi rău pentru ei. Dar marijuana, deşi este obţinută din frunzele uscate, florile, tulpinile sau semințele plantei Cannabis sativa sau Canabis indica, are sute de substanțe chimice care îţi pot afecta corpul în multe feluri, schimbând însuşi modul în care funcționează creierul.

Dintre EFECTELE PE TERMEN SCURT, vom aminti: mişcări mai puţin coordonate, reflexe încetinite, percepţie distorsionată a timpului, anxietate, frică, neîncredere sau panică (atunci când sunt administrate în doze mari), senzație de foame, ritmul cardiac rapid etc.

În ceea ce priveşte EFECTELE PE TERMEN LUNG, printre acestea se numără: probleme cu memoria și abilitățile de învățare, probleme cu respirația, tuse sau afecțiuni pulmonare, greață și vărsături grave.

POȚI DEVENI DEPENDENT DE MARIJUANA? Da, poţi. În cazul unui consum de durată, marijuana poate schimba modul în care funcționează creierul, iar în cazul în care doriţi să renunţași definitiv, corpul dumneavoastră va reacţiona şi veţi începe să vă simțiți rău, moment în care veţi apela la marijuana pentru a înlătura efectele acestea neplăcute, iar acest lucru se numeşte dependență.

Oricine poate deveni dependent de marijuana. Nu contează cât de inteligent eşti sau care este statutul tău social şi economic. Nu există nici o modalitate de a anticipa cât poate să îţi ia să devii dependent de marijuana, aşa că orice comparaţie cu alţi consumatori este de prisos.

Suntem unici şi drogurile ne afectează pe fiecare într-un mod unic. Ceea ce însă se ştie sigur este că, în cazul adolescenţilor folosirea marijuanei poate schimba modul de dezvoltare al creierului.

Asta pentru că creierul adolescenţilor este în continuă creștere și schimbare până la 20 de ani. Dacă credeți că un prieten sau un membru al familiei are o problemă cu drogurile, cereţi ajutor.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare este alături de tine de fiecare dată când ai nevoie! Apelează tel/fax 0261/710900 , Tel. Verde 0 800 8 700 700 , E-mail: cpeca.satumare@ana.gov.ro

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *