Dakar 2019: Gyenes determinat să facă față și ultimelor cinci etape ale raliului

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ediția din 2019 a Raliului Dakar a debutat pe 6 ianuarie, în Lima, iar astăzi își reia acțiunea, după ce sâmbătă a fost zi de pauză. După primele 5 din cele 10 etape, Emanuel Gyenes se află pe locul 2 la clasa Malle Moto, pe locul 4 la clasa Maraton și pe locul 43  la general, o performanță care era extrem de greu de prevăzut în noiembrie, când și-a fracturat humerusul drept.

Cea de a 41-a ediție a celui mai renumit și dificil rally-raid al planetei, aventura supremă când vine vorba de anduranță în sporturile cu motor, se desfășoară în întregime pe teritoriul statului Peru, 70% din întregul traseu fiind în Deșertul Atacama, cel mai arid de pe Terra. Sunt 10 etape despărțite de o zi de pauza, iar duminică, 13 ianuarie, se reia competiția, caravana ajungând din Arequipa (orașul care a găzduit bivuacul în ziua de odihnă) în San Juan de Marcona. Punctul terminus va fi podiumul de sosire din Lima, unde cei care au rezistat difernțelor de temperatură, fesh-fesh-ului, dunelor foarte înalte, canioanelor, trecerilor prin râuri secate, unde este multă piatră și nisip extrem de fin, vor ajunge pe 17 ianuarie.

Deși 12 ianuarie a fost o zi în care nu s-a concurat, motocicliștii au avut totuși de călătorit, fiind nevoiți să parcurgă 200 de km până la bivuacul din Camana, pentru a fi mai aproape de startul pe proba specială din etapa 6: Arequipa – San Juan de Marcona. În total 838 de km, din care 336 sunt km de probă specială. Fesh-fesh-ul, acel nisip fin care are aspectul unei suprafețe dure – însă, când ajungi în el, ești ca în făină – va fi la ordinea zilei și în specialele din a doua parte a raliului, iar un ingredient foarte spectaculos va fi reprezentat aici de dunele foarte înalte.

Emanuel Gyenes (#32 Autonet Motorcycle Team): „Mă bucur că am ajuns în ziua de odihnă, a fost foarte dificil pentru mine pe coborârile cu piatră, însă m-am putut bucura de dune. Îmi doresc să fie mai ușor traseul în partea a doua, însă lucrurile nu par să fie așa. Sper să termin acest raliu și să ajung cu bine pe podiumul de sosire din Lima. Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați trimis mesaje de încurajare în prima săptămână din Dakar 2019.”

Rezultate complete și live timing găsiți accesând: https://gaps.dakar.com/2019/dakar/aso/ukie

Mai multe amănunte despre evoluția lui Emanuel Gyenes #32, în Dakar 2019, puteți găsi accesând: https://www.facebook.com/ManiGyenes/

Credit foto: RallyZone

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

1 thought on “Dakar 2019: Gyenes determinat să facă față și ultimelor cinci etape ale raliului

  1. I think this is among the most significant info for me.
    And i’m glad reading your article. But want to remark
    on some general things, The site style is perfect, the articles is really nice :
    D. Good job, cheers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *