Cam la nivelul ăsta suntem: Noi cu festivalul vinului în luna mai, Baia Mare cu concert Acadelia

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Nu am practicat de mult materialele comparative față de orașele din jur, asta după ce am primit comentarii răutăcioase cum că municipiul vecin a avut sprijin pentru dezvoltare după ce a fost oraș minier defavorizat. Am înțeles că acest lucru ar fi putut considera un start în dezvoltare, pe lângă faptul că edilii vecinilor au fost mai buni gospodari ca și ai noștri.

Dar să privim la ceva la care nu are treabă sprijinul nimănui, nu are treabă reducerea de impozite și alte lucruri. Pe când sătmărenii erau invitați să ia parte la festivalul vinului, organizat în luna mai, o potrivite evenimente – moment cam ca nuca în perete, la o săptămână și ceva distanță băimărenii aveau parte de un spectacol Acadelia, un concert care este considerat pentru 2018-2019 unul dintre cele mai mari spectacole organizate la nivel național.

Doar că astfel de concerte ne evită pe noi sătmărenii constant, chiar de fiecare dată, pentru că la noi nu există persoane aciuate pe lângă cei care ne conduc destinele, pentru a se implica, pentru a fi proactivi, pentru a atrage astfel de evenimente în orașul nostru sau cel puțin pentru a-l face atractiv pentru astfel de showuri.

E mult mai simplu să organizezi un Festival al Vinului, în luna mai, că suni doar 2-3 plantați politic din alte instituții și le dai sarcini să sune câțiva artiști locali să le dea ordin că în data x, la ora y au de cântat, iar capul de afiș îl aduci ușor, mai ales dacă vorbim de artiști care nu prea au parte de prea multă promovare publică în ultima vreme.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *