Știați că la 2 zile după inundațiile din 14 Mai 1970, Satu Mare era să ardă de tot? Cum a fost ezitat dezastrul

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Despre inundațiile din 14 Mai 1970 s-au scris multe articole și au rămas multe dovezi, prin pozele făcute în acea perioadă. O persoană apărută la comemorarea victimelor din 1970 pune la îndoială veridicitatea informațiilor făcute publice și rostogolite până astăzi, cum că ar fi fost doar 56 de morți, el afirmând că a numărat cel puțin 91 de decedați.

Cert este că nu tot ce s-a întâmplat atunci s-a consemnat și s-a transmis generațiilor viitoare, una dintre informații fiind pericolul reprezentat de ieșirea benzinei și a motorinei din depozitul orașului din rezervoare, respectiv posibilitatea aprinderii lui și a unui incendiu de proporții.

„Aici pe Botizului, unde e cimitirul acum, era depozitul de petrol al orașului. Toate bazinele erau subterane, cu gură de vizitare deasupra. A intrat apa în ele, iar benzina și motorina fiind ușoare, au ieșit deasupra apei.

Atunci a fost un pic de spaimă, până s-a îndepărtat pânza aia de produse petroliere. A fost o propagandă puternică atunci să nu se aprindă nici un chibirit în zonă, că dacă se aprindea, ardea pânza aia de combustibil de deasupra apei și ardea tot ce prindea aproape. ”, afirmă fostul pompier Nicolae Epuran, care a intervenit la inundații.

Acesta mai afirmă că unele clădiri care au fost inundate prezintă și acum o dâră unsuroasă, ca urmare a faptului că au fost atinse de pelicula de benzină și motorină.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

1 thought on “Știați că la 2 zile după inundațiile din 14 Mai 1970, Satu Mare era să ardă de tot? Cum a fost ezitat dezastrul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *