39 de elevi au participat la tabăra de limba engleză organizată la Centrul de Recreere Kentaur, Atea în perioada 7-12 iulie 2019

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ajunsă la a doua ediție, tabăra de limba engleză s-a  bucurat de un imens scucces în prezența celor două voluntare internaționale vorbitoare de limba engleză,  Maria Rives din Spania și Sokneang Sam din Cambodgia.  Celor două, li s-au alăturat doi voluntari,  Cristina și Miklos din Târgu Mureș, studenți la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, împreună  contribuind la desfășurarea  activităților din programul taberei, atât  în cadrul orelor de limba engleză precum și în afara acestora.  Tabăra de limba engleză  a fost organizată de două cadre didactice Bodnar Agota (prof.  la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare )  și Pop Olivia (prof. la Lic. Tehn. Constantin Brâncuși Satu Mare),  fiind sprijinite de  prof. Jakab Ramona de la Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu Satu Mare în desfășurarea activităților.

Încă din prima zi au început activitățile de socializare în cadrul cărora copiii s-au cunoscut între ei și i-au cunoscut pe voluntari. Fiecare zi a avut o tematică specială precum,  jocuri ale copilăriei, sport, cultură și tradiții, viața la fermă, stilul de viață sănătos. Copiii zilnic au avut parte de lecții și ateliere de lucru interactive ținute de invitați speciali pecum, instructorul  de break dance, Boci,  de la Școala de Dans Passion4Salsa, doi voluntari din partea UPU Satu Mare, cu care copiii au învățat reguli de igienă personală; doi reprezentanți  ai SMURD Satu Mare care  au oferit beneficiarilor  lecții de prim ajutor; doi reprezentanți ai I.P.J. Satu Mare care le-au prezentat atractiv regulile de circulație,  iar apoi cei interesați au avut posibilitatea de a testa mașina poliției; invitata din partea CPECA Satu Mare le-a explicat ce înseamnă stilul de viață sănătos. De asemenea, s-au bucurat de prezența  câinilor antrenanți de către  Școala de dresaj canin ALPHA K-9 Satu Mare și au avut marea oportunitatea de a încerca  airsoft-ul cu ajutorul invitaților de la MILITARYSOFT Satu Mare.

Lecțiile de limba engleză desfășurate dimineața, după programul cu invitații, au ajutat la asimilarea vocabularului în limba engleză specific fiecărei zile, iar lecțiile și activitățile de după-masă au fost concepute în așa fel încât copiii să pună în practică cunoștințele acumulate în timpul zilei, prin proiecte. Activitățile din ultima parte a zilei au fost cele recreative în compania voluntarilor taberei, unde, de asemenea,  conversațiile s-au desfășurat exclusiv în limba engleză.  Participanții au avut și momente de surpriză în cadrul concursului Copiii au talent, în cadrul competițiilor sportive, precum și la activitatea de pregătire a mâncărurilor tradiționale specifice Cambodgiei, Spaniei, Ungariei și României. Spre marea bucurie a tuturor participanților, s-a aprins focul de tabără și au fost lansate lampioane. Mulțumiri sunt adresate și antrenorilor de echitație, Boer Blanka, Szabo Eszter și Fleischer Dezso,  care au asigurat activitățile de călărit pe perioada taberei cu copiii  doritori de a practica acest sport  sănătos.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *