Direcția de Sănătate Publică a verificat toate ștrandurile și piscinele din oraș – ce arată probele de apă

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În urma unei adrese înainte de redacția obiectiv-sm.ro către Direcția de Sănătate Publică, prin care ceream informații cu privire la controalele realizate la ștrandurile și zonele de agrement din județ dotate cu piscine, ne-au fost comunicate rezultatele testelor de apă realizate.

Au fost verificate 58 de probe de apă, prelevate din 5 ștranduri, 7 zone de agremenet și alte unități turistice dotate cu piscină pentru îmbăiere, aceste probe fiind colectate și verificate în perioada 1 iunie – 31 iuli 2019. Toate probele prelevate și analizate au fost în parametri agreați din punct de vedere fizio-chimic și microbiologic, ceea ce înseamnă că Direcția de Sănătate Publică a dat aviz de funcționare a acestora, apa folosită fiind sigură pentru activitatea de îmbăiere fără a pune în pericol sănătatea sătmărenilor.

Mai mult, cei de la DSP Satu Mare trag un semnal de alarmă, afirmând că nici unul din lacurile/ locurile de îmbăiere naturale din județ nu sunt autorizate sau amenajate în acest sens, iar îmbăierea în astfel de lacuri/baraje nu este permisă, fiind un risc asupra vieții cetățenilor.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *