Terenuri concesionate la Luna Șes și 10.000 de euro de la guvern, pentru deschiderea de afaceri, cele mai importante promisiuni primite de oșeni, dacă se întorc acasă

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Primăria Orașului Negrești-Oaș a organizat vineri în premieră Ziua Diasporei, un eveniment care a reunit negreșteni veniți acasă în vacanță din Diaspora și antreprenori locali. Au răspuns invitației noastre și reprezentanții Guvernului – ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Apărării Naționale Gabriel Leș, și ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, prefectul Darius Filip, alături de parlamentari, reprezentanți ai principalelor instituții din județ, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Oas, prin protopopul Marcel Malanca, Consiliul Consultativ al orașului, reprezentanți ai patronatelor și societății civile, și nu în ultimul rând ai partenerilor noștri de la RePatriot. – alături de reprezentanți ai principalelor instituții din județ, ai Consiliului Consultativ al orașului, ai patronatelor și societății civile, și nu în ultimul rând ai partenerilor noștri de la RePatriot.

 

Scopul acestei reuniuni a fost de a-i aduce pe negreștenii de pretutindeni mai aproape de comunitatea locală, de a le oferi oportunități de afaceri și de muncă. Pe de altă parte, am invitat și reprezentanții mediului de afaceri pentru a putea lega parteneriate trainice.

 

Negreștenii care trăiesc dincolo de granițele țării au avut ocazia de a discuta pe larg cu reprezentanții Guvernului despre problemele pe care le întâmpină, au făcut propuneri de programe și inițiative care să încurajeze cât mai mulți negreșteni din diaspora să revină și să folosească oportunitățile de care pot beneficia aici, Acasă.

 

” Îmi doresc ca în urma discuțiilor de azi, și a altora care cu siguranță vor urma, să înțelegem care sunt măsurile pe care negreștenii plecați le văd necesare pentru ca Negrești-Oaș să devină suficient de motivant pentru a se întoarce acasă. În final, am lansat tuturor oferta de a investi în Negrești-Oaș, sens în care am propus concesionarea de terenuri în condiții avantajoase la Luna Șes pentru cei care vor să se reîntoarcă și să înceapă o afacere acasă”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

 

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit despre măsurile guvernamentale menite să facă mai atractivă România pentru conaționalii noștri plecați.

 

”Într-un moment ca acesta, în care am ajuns la o intensitate maximă a intereselor sociale și economice convergente cu dorința și nevoia de revenire acasă a diasporei, iată că numai împreună – administrație locală, guvern, mediu de afaceri și societate civilă – putem găsi soluțiile de care avem cu toții nevoie. Pentru că, dacă la nivel național, am dorit, în primul rând, să aducem echilibru în măsurile sociale și cele economice, unde sunt deja efecte vizibile, pentru diaspora ne-am propus aceeași abordare echilibrată. Pentru că, pentru diaspora, ținem cont tocmai de intențiile tuturor românilor – atât ale celor ce vor să rămână în țările în care au plecat, s-au stabilit și si-au întemeiat familii, cât și ale celor care își doresc să revină acasă, în România”, a declarat ministrul Finanțelor.

 

Ministrul Natalia Intotero a reiterat importanța menținerii unei legături strânse între autoritățile locale și diaspora, salutând totodată demersurile făcute de Primăria orașului Negrești-Oaș privind acest aspect.

 

În final, primarul Aurelia Fedorca a lansat tuturor oferta de a investi în Negrești-Oaș, sens în care a propus concesionarea de terenuri în condiții avantajoase la Luna Șes pentru cei care vor să se reîntoarcă și să înceapă o afacere acasă.

Sursa: Primăria Negrești Oas

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *