De ce ne încrucişăm braţele şi cum spun acestea totul despre starea noastră

HomeActualitate

De ce ne încrucişăm braţele şi cum spun acestea totul despre starea noastră

Ne putem închipui o comunicare fără a folosi braţele, dar este aproape imposibil să acţionăm fără ajutorul acestora. Braţele sunt partea corpului poat

Doi olandezi, depistati în P.T.F. Sighetu Marmaţiei cu 84 de kilograme de heroină
Prima măsură a noului primar: gata cu lebeniţarii la colţ de stradă
PROIECTUL „ÎMBUNĂTĂȚIREA CAPACITĂȚII DE REZILIENȚĂ ȘI RĂSPUNS LA SITUAȚII DE URGENȚĂ”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ne putem închipui o comunicare fără a folosi braţele, dar este aproape imposibil să acţionăm fără ajutorul acestora. Braţele sunt partea corpului poate cea mai des folosită în activităţile zilnice, dar totodată şi în comunicarea gestuală. Acestea comunică chiar şi atunci când refuză să comunice, respectiv când stau încrucişate.

Conform lui Joseph Messinger, autorul al cărţii „Dicţionar Ilustrat al Gesturilor”, încrucişarea braţelor este un gest de comunicare banal, dar totuşi cel mai folosit. Acesta afirmă că oamenii îşi încrucişează braţele din următoarele motive:

  • Îndoială sau nesiguranţă
  • Impresie de invazie verbală
  • Frica de a fi înşelat
  • Aşteptare sau plictiseala
  • Prezenţa unui coleg prea vorbăreţ care vă acaparează ori vă reţine fără să îi pese că vă mănâncă timpul
  • Un sentiment de ostilitate faţă de celălalt sau pe care celălalt îl transmite (în această situaţie braţele încrucişate au acceeaşi valoare cu picioarele încrucişate)

 

Studierea simplei încrucişări a braţelor nu este suficientă dacă nu se urmăreşte şi modul în care sunt aşezate braţele în această încrucişare, care dintre ele este dominant şi care este dominat.

„Pentru dreptaci, credinţa este la stânga, iar acţiunea, la dreapta. Evident în cazul stângacilor, situaţia se inversează. Braţul stâng este braţul libertăţii de gândire sau de credinţă şi exprimă gradul de autonomie al unui individ, care îl privilegiază în exprimarea gestuală. Braţul drept este braţul motor al dreptaciului sau braţul de acţiune”, afirmă Joseph Messinger în cartea sa.

Acesta adaugă: „Încrucişarea braţelor este un refren gestual invariabil. Celui care pune braţul drept peste braţul stângul îi va fi aproape imposibil să pună braţul stâng peste dreptul. Toţi oamenii au un braţ dominant şi unul dominat, fără să aibă vreo importanţă dacă sunt dreptaci sau stângaci. Evident, braţul dominant este plasat deasupra”, completează Joseph Messinger în „Dicţionarul Ilustrat al gesturilor”

Acesta atrage atenţia asupra femeilor care umblă pe stradă cu braţele încrucişate, acesta fiind un semn de minimă încredere în sine, întâlnit cel mai adesea la femei, bărbaţii utilizându-l doar când vorbesc cu cineva.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!