Fierbe PNL-ul la Satu Mare. Toți foștii PDL-iști s-au retras din Biroul Permanent Județean

HomeActualitate

Fierbe PNL-ul la Satu Mare. Toți foștii PDL-iști s-au retras din Biroul Permanent Județean

Spiritele în noul și marele PNL, care se lăuda mai ieri că a finalizat procesul de fuziune, nu este deloc roz și liniștită. Apele sunt tulburi și situ

Primarul Kereskenyi se ferește să promită marea cu sarea: „ O sală cu 3000 de locuri e ceva realist pentru noi”
Mona Lisa și Napoleon, ultima fiță din casele oșenilor. Vasile Marina execută lucrările care par ireale
Copii prinși la furat de biciclete
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Spiritele în noul și marele PNL, care se lăuda mai ieri că a finalizat procesul de fuziune, nu este deloc roz și liniștită. Apele sunt tulburi și situația stă să explodeze de la un moment la altul, deși în exterior lucrurile par destul de liniștite.

Așa cum mai scriam și într-un articol anterior, numirea lui Ioan Rus ca președinte unic interimar a fost doar o decizie de imagine pentru PNL, pentru ca în spatele acestuia și a imaginii lui bune să se poată face alte jocuri politice. Și se pare că acestea funcționează exact cum am intuit. Foștii PDL-iști se arată foarte nemulțumiți de noua conducere a partidului și modului în care se iau deciziile. Aceștia au decis să se retragă în masă din Biroul Permanent Județean după ce componența acestuia a fost decisă doar de președinte, fără consultări, după cum se plâng aceștia.

„ Nu suntem de acord cu componența Biroului Permanent, nu s-a votat componența lui, nu am fost consultați. Ionuț Rus a luat deciziile singur fără să ne întrebe. Noi ne-am dori să fie paritate. În primul rând să se meargă pe structura aleșilor locali, să facă parte primarii, viceprimarii, consilierii județeni și pe urmă ce locuri mai rămân să se împartă între cele două partide, să fie paritate. Șincer și scurt, noi foștii pdl-iști suntem nemulțumiți, că ne-au pus deoparte din toate punctele de vedere”, declară Rotaru Marinel, primar de Santău.

Și alți primari liberali care provin din vechiu PDL, consilieri județeni sau viceprimari se raliază la aceasta idee, dar nu doresc să comenteze decizia pentru a nu-și îngreuna mai mult situația politică din partid. Se pare că între cele două partide nu este deloc pacea și fuziunea care se aștepta, acestea fiind mai aproape de a se despărți decât de a se unifica. Nemulțumirea foștilor PDL-iști este reprezentată de ei care compun Biroul Permanent Județean. În primul rând este vorba de faptul că sunt doar 17 foști democrat liberali și 30 de foști liberali. O altă nemulțumire este faptul că în BPJ au fost primite persoane care în campania electorală au părăsit partidul, au făcut campanie împotriva lui și mai apoi au fost reprimite în partid și acum aduse direct în structura de conducere.

Conflictul intern din PNL este departe de a se stinge și fuziunea rămâne deocamdată doar o iluzie, cel puțin asta o demonstrează tot ceea ce se petrece acum în partidul liberal. Dacă partidul va mai accepta și foști membrii care la un moment dat au activat împotriva partidului nu este exclus ca spiritele să se încingă și mai rău, să existe plecări masive din partid și chiar o rupere a acestuia.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!