Un hectar de vegetație a ars la marginea municipiului Satu Mare

HomeActualitate

Un hectar de vegetație a ars la marginea municipiului Satu Mare

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.06, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localit

Incediu la o casă de locuit și un garaj din Carei, provocat de un copil
Petrecere și voie bună pregătite pentru locuitorii comunei Santău cu ocazia Zilei Comunei
Jandarmul care crește una dintre speciile de găini autohtone pe cale de dispariție.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.06, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Satu Mare.

La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Pompierii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia la proprietăţile private din vecinătatea terenului afectat, loc în care au ars circa un hectar de vegetaţie uscată.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

În acest sens, reamintim cetăţenilor care întreprind acţiuni de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată, următoarele măsuri specifice :

  • Izolarea zonei de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate;
  • Executarea arderii numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt;
  • Parcelarea miriştilor în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate;
  • Supravegherea arderii până la finalizarea ei.

Sursa: ISU „Someș” Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!