Cum să rămâi concentrat la birou când colegii tăi sunt în vacanță

HomeFără categorie

Cum să rămâi concentrat la birou când colegii tăi sunt în vacanță

Gândul la concediu distrage atenția. Toți cei care sunt la birou în timp ce prietenii lor postează pe internet poze din destinații exotice, în timp ce

Tu cât de multe te implici în tema copilului tău? Sfaturile psihologului sătmărean Călin Secan pentru părinți
Pictorul sătmărean Robert Abkorovits scoate la licitație un tablou pentru a ajuta o familie din Teleorman
Succesul firmei se reflectă în aspectul spațiului de lucru
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Gândul la concediu distrage atenția. Toți cei care sunt la birou în timp ce prietenii lor postează pe internet poze din destinații exotice, în timp ce se relaxează, cad în capcana de a se conecta la senzația dată de acestea și de a-și pierde concentrarea de la ce au de făcut. Nu de puține ori ce trezim uitându-ne la pozele colegilor de birou care sunt în concediu la plajă sau la munte și să nu ne dăm seama cum a trecut timpul sau trecând termenul limită pentru predarea unei sarcini.

Concentrarea reprezintă cea mai importantă metodă de a nu cădea pradă ispitelor venite din partea unor imagini relaxante.

„Capacitatea de concentrare asupra unor obiective este importantă. Să nu te lași distras de gândurile care tind să fugă aiurea. E recomandat să iei fiecare sarcină în parte și să te focusezi pe ea separat, să nu permitem gândurilor să fugă. Uneori ne permitem să visăm la vacanțe și uităm de realitate și de prezent. Clișeul este să trăiești în prezent, aici și acum, și să nu lași gândurile să hoinărească în trecut și nici să nu exagereze cu planurile de viitor”, explică psihologul Daniel Moiș.

Privirea sarcinilor de serviciu individual, și nu ca un întreg, poate face ca momentele de concentrare să fie mai intense și factorii externi precum pozele colegilor de birou aflați în concediu să penetreze mai greu gândurile noastre. În acest fel rămâi concentrat la cei ai de făcut, fiind la fel de productiv.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!