Mutarea care sperie un sat întreg din județul Satu Mare. Lumea nu mai poate ieși pe străzi

HomeActualitate

Mutarea care sperie un sat întreg din județul Satu Mare. Lumea nu mai poate ieși pe străzi

Satul Ambud este terorizat frecvent în ultima perioadă, cam la fiecare mică schimbare meteorologică, de un vecin mai nou, o stupină de albine. Înnarip

Cazuri SCANDALOASE la Carei și Tășnad, prezentate în presa mondială : „E muncă de sclav”. Copii exploatați
Papici, demisă de la conducerea Spitalului Judeţean. Vezi cine preia “frâiele”
UDMR taie porcii
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Satul Ambud este terorizat frecvent în ultima perioadă, cam la fiecare mică schimbare meteorologică, de un vecin mai nou, o stupină de albine. Înnaripatele au fost relocate de ceva timp în curtea unei case în construcție, acolo unde proprietarul lor a crezut de cuviință să le așeze. Legal, ghidându-se după legea care reglementează activitatea de apicultură, acesta are dreptul de a staționa lăzile cu albine în acel loc, doar că din punct de vedere cetățenesc aceasta nu este tocmai cea mai bună decizie.

Oamenii din zonă se plângde faptul că sunt terorizați de albinele omului, care la diferite schimbări meteorologice devin agresive și îi înțeapăpe trecători și animalele acestuia. Problema cea mai mare este faptul că stupina se află la o distanță mică față de școala din localitate, iar omul nu are planuri să mute albinele nici după începerea anului școlar.

13900881_2072777922947297_1762470736_n 13871879_2072777969613959_1096861491_n

„Am fost sesizat de  către cetățenii din localitatea Ambud, comuna Păulești despre existența unei stupini așezate în perimetrul locuibil, central, al satului Ambud .  Practic stupina este formată din 73 de familii de albine și este așezată la 60-70 cm de gardul vecinilor și strada pe care circulă cetățenii, mijloacele de transport auto și atelaje. Mai mult stupina este așezată vis a vis de școala generală din Ambud, respectiv curtea școlii.

Stupina a fost relocată din Sărmășag  și este proprietatea lui Kiraly Bela, așezată într-o curte unde este o casă în roșu, nelocuită, a numitului Meszaros Ledel.

Față de această stare de fapt am solicitat prin adrese scrise sprijin în rezolvarea situatiei de la autoritățile deconcentrate, însă „ legea apiculturii ‘’ are carențe în ceea ce privește reglementările acestei situații .”, a declarat primarul comunei, Bontea Zenoviu.

Acesta a organizat șio întâlnire cu proprietarul stupinei și locuitorii din zonă pentru a găsi o soluție de bun augur pentru toată lumea iar apicultorul să nu fie afectat din punct de vedere al producției de miere,dar acesta din urmă a refuzat orice dialog.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!