Bogdan Olteanu a fost arestat preventiv pentru 16 zile

HomeActualitate

Bogdan Olteanu a fost arestat preventiv pentru 16 zile

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea preventivă a fostului viceguvernator, Bogdan Olteanu, pentru o perioadă de 16 zile, decizia fiin

Prefectul Darius Filip dă asigurări ca trenul Satu Mare nu se va scoate
INFO AZI | “Imagine” de John Lenon este lansat
S-au afișat rezultatele la Bacalaureat 2016. Nici un elev din Satu Mare nu a obținut media 10
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Bogdan-Olteanu-350x250Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea preventivă a fostului viceguvernator, Bogdan Olteanu, pentru o perioadă de 16 zile, decizia fiind definitivă. Iniţial, instanţa hotărâse ca fostul viceguvernator să stea în arest la domiciliu. El este cercetat pentru o acuzaţie de trafic de influenţă petrecut în 2008 când ocupa funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

UPDATE: Avocatul lui Bogdan Olteanu, Constantin Dulgheru, susţine că nu înţelege această decizie a judecătorilor şi reclamă faptul că Olteanu trebuie să facă arest preventiv pentru o acuzaţie halucinantă şi o presupusă faptă petrecută în urmă cu opt ani de zile.
”Controlul judiciar putea fi o măsură preventivă mai uşor digerabilă pentru că dumnealui avea şi alte obligaţii, pe care şi le putea onora mult mai uşor printr-o măsură precum controlul judiciar.

Din nefericire, la ÎCCJ, comisia a fost alta. Nu pot comenta această decizie, deşi ne nemulţumeşte. Nu avem de ales decât să mergem mai departe şi să dovedim nevinovăţia domnului Bogdan Olteanu.

Când vorbim de infracţiuni luare/dare de mită mai vechi de cinci ani, din punctul meu de vedere, se pot ancheta fără discuţie sub măsura controlului judiciar. Nu înţeleg de ce domnul Bogdan Olteanu la o acuzaţie haluciantă lansată de cineva trebuie să facă arest preventiv şi nu control judiciar”, a declarat Dulgheru, la B1 TV.
Instanţa supremă a admis cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dispunând arestarea pentru 16 zile, Bogdan Olteanu fiind deja încarcerat la arestul Poliţiei Capitalei. Fostul viceguvernator BNR a fost iniţial plasat în arest la domiciliu, timp de 14 zile, acesta solicitând o măsura mai uşoară.

„Toate zilele până la finalizarea acestui dosar vor fi apăsătoare şi grele şi aştept ca acest dosar să se finalizeze. Eu îmi pledez nevinovăţia şi voi aduce argumente în favoarea nevinovăţiei pentru toate întrebările care îmi vor fi puse”, a declarat Bogdan Olteanu, joi, la finalul şedinţei de judecată.

Fostul viceguvernator BNR a fost audiat miercuri de procurorii anticorupţie, în aceeaşi cauză fiind citat şi fostul ministru al Mediului, Attila Korodi, scrie Mediafax.

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru efectuarea de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Potrivit legii, propunerea pentru funcţia de Guvernator al Deltei Dunării este făcută de Ministerul Mediului şi este aprobată de Guvern.

sursa: http://www.informatia-zilei.ro/sm/

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0