O SĂTMĂREANCĂ a adus PRIMA medalie de AUR a României la Olimpiada de la Rio

HomeActualitate

O SĂTMĂREANCĂ a adus PRIMA medalie de AUR a României la Olimpiada de la Rio

Echipa feminină de spadă a României a cucerit prima medalie de aur a României la Olimpiada de Vară din Brazilia. Echipa națională a învins în ultimul

”Micul Schumacher” pe străzile comunei. Un copil de 16 ani prins la volanul unui autoturism
A fost inaugurat terenul de sport de la Școala generală nr.10
Din cauza pestei porcine africane târgurile din județ rămân închise
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

simona-pop-777x437Echipa feminină de spadă a României a cucerit prima medalie de aur a României la Olimpiada de Vară din Brazilia. Echipa națională a învins în ultimul act China, cu un scor destul de strâns: 44-38.

Sătmăreanca Simona Pop a terminat la egalitate în releul doi împotriva chinezoacei Xu Anqi, 4-4, însă următorul releu a fost câștigat categoric de România.

În final, Ana Maria Popescu a adus punctul câștigător și România a obținut prima medalie de aur la Olimpiada de vară din Brazilia!

Simona Pop a fost cheia succesului pentru echipa României. Și asta pentru că în meciul de deschidere împotriva Statelor Unite ale Americii  Simona Pop a punctat de 8 ori. Apoi, Simona Pop a desființat Rusia, în semifinală, reușind nu mai puțin de 20 de tușe din 45.

Simona Pop, alături de întreaga echipă a României, a fost felicitată de președintele Klaus Iohannis.

”Felicitări echipei noastre feminine de spadă, care a câștigat azi-noapte aurul la ‪#‎Rio2016‬! Prin talentul lor, tăria de caracter şi după mii de ore de muncă, Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop şi Loredana Dinu au reușit să ducă România pe prima treaptă olimpică, făcând o țară întreagă mândră de performanța lor”, a scris pe Facebook Klaus Iohannis. 

Cine este Simona Pop

Simona Pop (nume de fată Simona Deac, n. 25 decembrie 1988, Satu Mare) este o scrimeră română specializată pe spadă. A fost laureată cu bronz la Campionatul European din 2015. Cu echipa României a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de vară din 2016 și medalia de argint la Campionatul Mondial din 2015. A fost și dublă campioană europeană în 2014 și în 2015.

Pop a început scrima la CS Satu Mare cu antrenorul Francisc Csiszar, care a antrenat-o pe ea timp de 12 ani. În anul 2012 s-a căsătorit cu colegul de lot național, Adrian Pop.

Simona Pop și-a conservat poziția în lotul olimpic datorită rezultatelor bune pe echipe, mai ales la etapa de Cupa mondială de la Buenos Aires, unde ea a înregistrat +14 tușe în semifinale cu Rusia și a învins-o pe Tatiana Logunova cu scorul 8–0 în al 8-lea releu.

În luna mai 2015 a câștigat primul titlu național al carierei, trecând succesiv de Loredana Dinu în semifinale și de Anca Măroiu în finală.

 

sursa: http://presasm.ro/

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!