Noi probleme cu hoții de lemne rezolvate de polițiștii sătmăreni

HomeActualitate

Noi probleme cu hoții de lemne rezolvate de polițiștii sătmăreni

În urma unei sesizări primite de la un pădurar al Ocolului Silvic Satu Mare, poliţiştii din Micula au identificat un bărbat care a tăiat  fără drept m

Un bărbat din Odoreu a fost prins în timp ce își încărca o căruță de lemne, ilegal
Gerul din ultima vreme îi împinge pe tot mai mulți sătmăreni să fure lemne. Două cazuri în două zile
Polițiștii au luat în vizor hoții de lemne și afaceriștii cu brazi
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În urma unei sesizări primite de la un pădurar al Ocolului Silvic Satu Mare, poliţiştii din Micula au identificat un bărbat care a tăiat  fără drept mai mulţi arbori din pădurea proprietate a persoanelor fizice de pe raza comunei Micula.

Ieri, 25 august, un pădurar a sesizat poliţia cu privire la comiterea unor infracţiuni silvice, în trupul de pădure denumit Frasin, constând în aceea că persoane necunoscute au tăiat fără drept mai mulți arbori.

Poliţiştii s-au deplasat la locul indicat şi în urma verificărilor efectuate au stabilit că principalul bănuit în comiterea faptei ar fi un bărbat de 59 de ani, cu reședința în comuna Micula. Acesta ar fi tăiat și sustras fără drept 5 arbori, evaluați de personalul silvic la valoarea de 1150 lei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

 

Pe raza orașului Ardud a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din comuna Hodac, județul Mureș, care oferea spre vânzare  cherestea, încărcată în autoutilitara pe care o conducea.

Verificând documentele, polițiștii au constatat că avizul de însoțire a materialului lemnos nu este întocmit conform reglementărilor în vigoare iar cantitatea efectivă transportată nu corespunde cu cea din documente.

Pentru săvârșirea acestor abateri, s-a luat măsura aplicării sancțiunii contravenționale în cuantum de 3000 lei, însoțită de măsura complementară a confiscării materialului lemons transportat, respectiv 1,5 mc cherestea molid.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!