De la 1 septembrie medicii de pe ambulanță renunță la pix și foaie și fac fișa pacientului pe tabletă

HomeActualitate

De la 1 septembrie medicii de pe ambulanță renunță la pix și foaie și fac fișa pacientului pe tabletă

Conducerea  Serviciului de Ambulanta Judetean Satu Mare, aduce la cunostinta publicului faptul ca incepand din 1septembrie 2016 intra in implementare

14 persoane au ajuns azi noapte la spital, suspecte că ar fi infectate cu trichineloză
Ambulanța SMURD implicată într-un accident în Sălaj
Fata de 17 ani înjunghiată de mamă a fost salvată în ultima clipă de medici. Mama și fiica sunt acum internate la spital
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Conducerea  Serviciului de Ambulanta Judetean Satu Mare, aduce la cunostinta publicului faptul ca incepand din 1septembrie 2016 intra in implementare un nou sistem  national de gestionare al situatiilor  de urgenta, sistem functional deja in multe tari europene. Aplicatia odata introdusa ridica sistemul de urgenta din Romania la nivelul standardelor din Uniunea Europeana.

Acest lucru presupune primirea fisei de solicitare la caz in format electronic, pe un terminal mobil de tipul tabletei. Cel putin in prima luna se va lucra atat pe suport  informatic cat si pe suport de hartie (respectiv fisele vechi de solicitare). Acest lucru va presupune ca in timp real echipajul sa consemneze momentele importante  din timpul interventiei ( de exemplu ora de sosire la adresa, ora sosirii la caz, ora plecarii de la caz ,ora finalizarii interventiei precum si  disponibilitatea echipajului pentru preluarea unui nou caz ,etc). Predarea fisei de caz la UPU se va face tot in format electronic , pe un sistem informatic compatibil cu tabletele de pe fiecare ambulanta.

Rugam asadar pe toti pacientii si apartinatorii care vor beneficia de serviciile  Ambulantei sa inteleaga ca, acest nou sistem este creat pentru a creste promptitudinea noastra si a inbunatati calitatea actului medical, dar si faptul ca  orcarui  sistem nou ii  va trebui putin  timp pana sa functioneze perfect.

Sursa: Serviciul Județean de Ambulanta

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!