Mircea Govor és Dorel Coica szeretne visszatérni a politikai elithez. Foggal-körömmel küzdenének egy képviselői helyért

HomeHirek Magyarul

Mircea Govor és Dorel Coica szeretne visszatérni a politikai elithez. Foggal-körömmel küzdenének egy képviselői helyért

Azon szociáldemokraták, akik szerettek volna a parlamenti választásokon indulni, szeptember 2-ig adhatták le a jelölésüket a párt székházában. A most

Új megyei tanácsos tette le az esküt
Magyar Lóránd: a helyi akciócsoportok kezébe kell adni a döntés jogát, így lesz hatékony a munkájuk
11 rendezvénytermet és 19 üdülőközpontot látogatott meg az ANAF. A nagy büntetések kiszabása mellett több anyagi javat is lefoglaltak
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Azon szociáldemokraták, akik szerettek volna a parlamenti választásokon indulni, szeptember 2-ig adhatták le a jelölésüket a párt székházában. A most következő időszakban döntenek majd arról a Szociáldemokrata Párton (PSD) belül, hogy mely jelöltaspiránsok rendelkeznek azokkal a kvalitásokkal és szakmai tulajdonságokkal, amellyel teljesíthetik majd kötelességeiket a parlamentben. A jelöltállításban természetesen a párton belüli népserűség is közrejátszik, valószínűsíthető, hogy a jelöltlistákra azok a nevek kerülnek majd fel, akik a közvélemény-kutatásokon is jól szerepelnek. A jelöltlistára összesen hét név kerülhet fel, két szenátori és öt parlamenti képviselői helyen kell majd osztozkodni.

 

A megadott határidőig összesen 12 szociáldemokrata adta le a jelölési szándékát, tehát szinte ketten kell majd harcba szálljanak egy helyért. Ismerős nevek is felbukkantak a jelöltlistán, többek között Mircea Govor a PSD előző elnöke és a Szatmár Megyei Tanács volt alelnöke, de Dorel Coica Szatmárnémeti volt polgármestere is pályázik egy bukaresti helyért, ugyanakkor Octavian Petric képviselő és Gheorghe Ciocan megyei tanácsos, egykori prefektus is szívesen látná magát a parlamentben.

 

 

Az első két jelölt a június 5-i helyhatósági választások óta mondhatni lelépett a politikai élet színteréről, viszont mégis csak ragaszkodnak ahhoz, hogy újra a közélet reflektorfényébe kerüljenek. A felsorolt neveken kívül új és fiatal jelöltek is felsorakoznak a listán, akik szintén esélyesek lehetnek. Aurelia Fedorca, a Szociáldemokrata Párt megyei szervezetének az elnöke nyilatkozta nemrégiben, hogy a PSD Szatmár megyei szervezetének a december 11-i választások után az lehet a legkeserűbb pillanata, ha csak mindössze egy szenátori és egy képviselői tisztséget nyer el, viszont bizakodó abban, hogy a választások után örülni tudnak majd két parlamenti képviselői mandátumnak.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0