Kompromisszumos megoldást ajánl a polgármesteri hivatal az útjavítások ügyében. Létrehoznák a saját kivitelező cégüket

HomeHirek Magyarul

Kompromisszumos megoldást ajánl a polgármesteri hivatal az útjavítások ügyében. Létrehoznák a saját kivitelező cégüket

Szatmár megyében nagy gondokat okoz a nem megfelelő közlekedési infrastruktúra hiánya, az utak rossz állapota, illetetve azok elhanyagoltsága. Ez a je

Felborult gépkocsit hagytak a baleset helyszínén. A sofőrt hamar azonosították
Szenzációs alkotás. A mozitörténelmet bemutató torta meséje, amellyel a Fantezia Decor az egész országot lenyűgözte
Coica harcba száll a Szatmár megyei PSD vezetőségéért
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Szatmár megyében nagy gondokat okoz a nem megfelelő közlekedési infrastruktúra hiánya, az utak rossz állapota, illetetve azok elhanyagoltsága. Ez a jelenség részben annak köszönhető, hogy több kivitelező cég fellebbezett a nyilvános licit után, így az önkormányzat még fél év elteltével sem tudja a munkák elvégzésére szerződtetni a kivitelezőket. Bár a következő hat hónapban sincs erre reális esély, viszont a probléma valamelyest megoldódni látszik, annak ellenére, hogy a megyében nincs olyan cég amely legálisan betömhet egy kátyút, hiszen a törvény tiltja, hogy a polgármesteri hivatal egyenes úton szerződjön bárkivel is.

 

Az új városvezetés törekszik arra, hogy megoldást találjon erre a problémára, sőt már konkrét elképzelésekkel is előrukkoltak, amelyet Adrian Albu alpolgármester ismertetett.

 

„A lehetőségek között szerepel egy olyan társulás létrehozása, amelyben a polgármesteri hivatal mint többségi részvényes van jelen, ezáltal bizonyos munkálatokat kivitelezése megoldhatóvá válna. A kisebb karbantartási munkálatokra gondolok és nem a hatalmas befektetéseket igénylő megvalósításokra. Furcsának tartom, hogy a decentralizáció világában mindent fordítva kell csináljunk, viszont nincs más lehetőség. Szükségszerű lenne egy ilyen lépést megtenni, hogy elkerüljük a hasonló helyzeteket, hogy bár  rendelkezünk az útjavításokra szánt összegekkel, de mégsem tudunk munkába állítani senkit.” — fogalmazott az alpolgármester.

 

A polgármesteri hivatal által létrehozott kereskedelmi társulás végezné el a megyében a kisebb útjavítási munkálatok zömét, amely megfelelő alternatívaként szolgálna azokra az esetekre, amikor a kiírt licit stagnálása miatt olyan félbehagyott munkálatok éktelenkednek a városban, mint a 17 lakónegyedbeli, valamint a Carpați I és II lakónegyedben találkató sorsukra hagyott parkolók.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!