Problémás a Károlyi út kérdése. Ugyan befejeződnek a munkálatok, viszont a pénz már hamarabb elfogyott

HomeHirek Magyarul

Problémás a Károlyi út kérdése. Ugyan befejeződnek a munkálatok, viszont a pénz már hamarabb elfogyott

Hamarosan véget érnek a Károlyi úti munkálatok. Egy hosszú, embert próbáló, sok feszültséggel teli év után hamarosan befejezik a Károlyi úti munkálato

A tűzoltóság hangsúlyozza a közintézmények tűzvédelmi engedélyeinek fontosságát
HIHETETLEN! Hosszában omlott be az út, pont a munkálatok átadása előtt
A hétköznapi hősökről, akikről nem veszünk tudomást
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Hamarosan véget érnek a Károlyi úti munkálatok. Egy hosszú, embert próbáló, sok feszültséggel teli év után hamarosan befejezik a Károlyi úti munkálatokat, ennek nem csak az autósok, de a munkálatok közelében élő szatmáriak is örülnek, mivel a munkával járó idegesítő zajok is megszűnnek. Örömhír ez a szatmáriaknak, viszont aggódhat a helyi közigazgatás. A Károlyi út felújítását a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretén belül, az állam által biztosított összegekből finanszírozzák, ennek következtében a munkálatok végeztével a helyi önkormányzatnak el kell számolnia az állam felé, hogy az kifizethesse a kivitelezőket.

 

Probléma az, hogy a PNDL által biztosított állami keret már kissé megcsappant az elmúlt év során, mivel országszerte több hasonló kivitelezést már átadtak, amelyek felszívták a célra félretett pénzeket. Amennyiben a jelenlegi forgatókönyv és tempó folytatódik, megtörténhet az, hogy a munkálatokat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnak kell majd kifizetnie. Az adott összeggel rendelkezik a polgármesteri hivatal, viszont ebből a pénzből szerették volna befejezni a 17-es és a Carpați lakónegyedekben található parkolókat. Bár valószínűsíthető, hogy ezeket a parkolókat nem fejezik be idén, így a polgármesteri hivatal az erre kijelölt összeget felhasználhatná a Károlyi úti munkálatok kifizetésére, viszont ez hatalmas veszteséget jelentene a helyi költségvetésben. A város elöljárói ugyan bíznak abban a csodában, hogy mégis csak a PNDL által biztosított összeget felhasználva rendezhetik a számlát, viszont erre egyre kevesebb az esély.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!