Egy Teleorman megyei család megsegítése érdekében bocsátja árverésre egyik festményét Abkorovits Róbert

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Egy teleormani hatgyerekes család megsegítésére vállalkozott szinte egy egész ország. A nehéz anyagi körülmények között élő szülők bankkölcsönt vettek fel, hogy biztosítani tudják iskolakezdésre a gyerekeknek a tanszereket. Ehhez a nagylelkű összefogáshoz csatlakozott Abkorovits Róbert szatmárnémeti festőművész is, akit mélyen megérintett a család története és azonnal eldöntötte, hogy megpróbál segíteni a szülőkön. A képzőművész elhatározta, hogy árverésre bocsátja az egyik festményét, majd az abból befolyt összeget felajánlja a családnak, hogy ebből fedezni tuják a felvett hitelt.

646x528

„Az esélyegyenlőtlenség sajnos a mindennapok részét képezi, amely nem csak ebben az országban aktuális téma. Minden gyerek megérdemli az esélyt arra, hogy megfelelő oktatásban részesüljön, hiszen a mi jövőnk azokban az ártatlan, tudásra szomjas lelkekben van, akik minden további nélkül magukba szívnák az ismereteket. Mert maga a csoda akkor jön létre, amikor a gyerekben tündöklő, tudás utáni vágy nyers ereje kiszabadul, mert a pedagógus ismeretlen dimenziókat tár fel előtte.” — mondta a festőművész az Adevărulnak.

 

Abkorovits Róbert a Szatmári Művészeti Iskola festészet tanára, akinek nem ez az első ilyen nagylelkű gesztusa, hiszen legutóbb tavaly a szeptember 23-i Rotaract Bálon is felajánlott árverésre egy festményt, hogy a szatmári közösséget segítse az abból befolyt összegből. Az akkor elkelt „Culorile pasiunii” festmény a Szatmárnémeti Képzőművészeti Múzeum falát ékesíti. A teleormani család megsegítésére egy 150/150 cm átmérőjű munkáját ajánlotta fel, amelynek kikiáltási ára 2000 lej. Azok, akik szeretnének részt venni az árverésen jelentkezhetnek magánál a művésznél, a Facebook oldalán.

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *