Nagy volt a tömeg az Autonetnek szervezett állásbörzén

HomeHirek Magyarul

Nagy volt a tömeg az Autonetnek szervezett állásbörzén

A hét utolsó munkanapján sok olyan szatmári járt szerencsével, akik valamilyen állást kerestek. Az Autonet kezdeményezése révén pénteken tartottak áll

Esküvőre készülsz? A Wedding EXPO & Bridal SHOW az az esküvői kiállítás, amelyről nem hiányozhatsz!
FOTO! Micsoda őrült kaland! Két szatmári keresztülszelte az országot, ATV-ken lovagolva
Egy nőt mentettek meg a Szamosból miután a hidról leugrott
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A hét utolsó munkanapján sok olyan szatmári járt szerencsével, akik valamilyen állást kerestek. Az Autonet kezdeményezése révén pénteken tartottak állásbörzét Szatmárnémetiben. A cégcsoport több alkalmazottat is keresett, ugyanis a cégen belül 80 munkahely várt betöltésre. Több munkanélküli, illetve olyan személy is élt a lehetőséggel, akik már régóta új munkahelyre vágynak.

 

A pénteki állásbörze 9 órakor nyitotta kapuit, de már ekkor többen vártak a rendezvénynek helyet adó Szakszervezetek Művelődési Háza előtt, hogy elsőként juthassanak az információkhoz. Az előző börzékhez képest kevesebben jelentek meg a művélődési házban. Az eseményt a helyi politikai vezetők nyitották meg, majd pedig indulhatott a vadászat. „Mindenkit arra bíztatok, hogy találjon magának egy állást. Még ha nem is feltétlenül egy állom munkát, vagy egy olyat amely a legjobban illik az adottságaikhoz, viszont a lényeg az, hogy bekerüljenek a rendszerbe. Egy közösségbe, ahonnan majd fejlődni lehet, hiszen ezáltal megtalálhatják azt az állást is amelyre mindig vágytak” — köszöntötte a börzén megjelenteket Adrian Albu alpolgármester.

 

A hivatalos megnyitó után az álláskeresők megrohamozták a jelenlévő munkaadók standjait, a legnépszerűbb cégek között szerepelt az Autonet. A HR-es alkalmazottak szorgosan gyűjtötték be az önéletrajzokat, viszont volt olyan, aki a jelenlegi börzére is zsebre dugott kézzel érkezett. Nagy volt a nyüzsgés a Plastica standjánál is, ugyanakkor más cégek sem panaszkodhattak, sokan pályáztak az UNIO, a GP SOFA, a Classtec és az Autonova megüresedett állásaira is. A tumultus egyre nagyobb lett, egyrészt a munkakeresőknek túl nagy választéka nem volt a megjelent cégek közül, másrészt felgyűltek a sorok, ugyanis a jelentkezőknek a személyes beszélgetésre is lehetőségük nyílott.

 

A legtöbben a képesítést nem igénylő állásokra pályáztak, viszont bőven akadt felsőfokú végzetséggel rendelkezőknek is munka. A szatmáriak összesen 140 szabad munkahely közül választhattak, de azok, akik mégsem kaptak munkát, még elmehetnek az októberi állásbörzére is, amelyet a frissen végzetteknek tartanak.

 

 

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!