Hasonlóan rossz tüntetést szerveztek, mint az út amelyért összegyűltek. Szatmárnémetibe jöttek a Bükkaljaiak, hogy az árnyékban pihenjenek

HomeHirek Magyarul

Hasonlóan rossz tüntetést szerveztek, mint az út amelyért összegyűltek. Szatmárnémetibe jöttek a Bükkaljaiak, hogy az árnyékban pihenjenek

Bükkalja térség lakói  hirdettek szerdára tüntetést a szatmárnémeti Október 25-e térre, hogy kifejezzék ellenszenvüket a Homoródi út felújításával kap

Nagy volt a tömeg az Autonetnek szervezett állásbörzén
Magyar Lóránd: a belügyminisztert kérdeztem a határátkelők túlzsúfoltságának megoldásával kapcsolatban
AZT CSIRIPELIK A VEREBEK. A Florisal meg akarja emelni a szemétszállítási díjat. Egyetért vele?
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Bükkalja térség lakói  hirdettek szerdára tüntetést a szatmárnémeti Október 25-e térre, hogy kifejezzék ellenszenvüket a Homoródi út felújításával kapcsolatban, ugyanis szerintük a megyében szinte mindenhol történtek útjavítások csak ott nem. A tüntetés az útjavításhoz hasonlóan erőtlenre és semmilyenre sikeredett, sokan meg sem jelentek.

 

Tény, hogy az említett út katasztrofális állapotban van, sok kátyúval és akkora gödrökkel, olyannyira hogy az ott közlekedők autója tönkremegy. Ahogy az egyik tüntető hölgy mondta, „igazából már nincs is mit kátyúzni az úton, olyan siralmas állapotban van”. Egy másik férfi pedig így panaszkodott: „Ha egy hónapon át valaki minden nap megteszi a Homoród — Szatmárnémeti távolságot biztosan tönkremegy az autója”

 

Arra, még esély sincs, hogy az út felújítását még elkezdjék az idén, mivel a felújításra kiírt licitre óvást nyújtottak be, ezáltal bármilyen javítás törvénybeütköző addig ameddig nem lesz meg a végső kivitelező.

 

Középhomoród község polgármestere Simion Ardelean tisztában van a felújítást övező jogi útvesztőkkel, megérti a kialakult helyzetet, viszont ezeket nehezebb elmagyarázni a felháborodott község lakóinak. „Sok a nyomás az ittenieken. Sokan jöttek haza az augusztusi hónapban, olyanok, akik már megszokták az európai utakat. Egyre több a feszültség. Az emberek elégedetlenek. Én, mint helyi vezető tisztában vagyok a kialakult helyzettel és megértem a késlekedési időt, viszont nehéz meggyőzni az embereket, hogy várjanak türelemmel. Bízom benne, hogy találunk majd egy megoldást.”— mondta a polgármester.

 

Ardelen ideiglenes megoldásként úgy gondolja, hogy a község közvetlenül felfogadhatna egy útkarbantartó vállalkozást, amely elvégezné a kátyúzásokat, addig ameddig tisztázódnak az ügy jogi kérdései és meg nem kezdik a teljes felújítást. A homoródi egyszerű emberek attól sem hátrálnak meg, hogy kifejezzék véleményüket a politikai vezetőkről is. „Minden parlamenti választás során megígérték a Szatmár megyei képviselők, hogy lesz majd jó út a térségben, csak szavazzunk rájuk.”

 

„Homoródi tanácsosként tavaly egy kellemetlen helyzetbe kerültem, amikor Govor odajött hozzánk, hogy menjünk át az ő pártjába a régi Demokrata Liberális Pártból (PDL), mert akkor lesz út. Természetesen mi átmentünk, de út nem lett, csak az üres ígéretekkel maradtunk. A gyermekeink folyamatosan elkésnek az iskolából, rosszak az autóink, kiben bízzunk most már? Kik képviselnek minket, kik képviselik Szatmár megyét, hol vannak a parlamenti képviselőink, fordítsanak nagyobb figyelmet a Bükkalja térségnek, mert az Avasban már minden elkészült.” — nyilatkozta az egyik tüntető

 

A tüntet a meghirdetett kezdési időpont után egy fél órával jött össze, addig az emberek az árnyékban pihengetek. Ők is és a rendfenntartó egységek is, csak a tér másik sarkában ültek zavartalanul. Majd nagy nehezen erőt vettek magukon a tüntetők, hogy fütyöljenek párat és némi zajt csapjanak a Közigazgatási Palota előtt. Természetesen a szerény összejövetelből nem lett útjavítás.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!