Rémisztő a 14-es lakónegyedben történt gyilkosság előzményének részletei. A rendőrség ahelyett, hogy megelőzne egy gyilkosságot, hagyják hogy az emberek saját maguk tegyenek igazságot

HomeHirek Magyarul

Rémisztő a 14-es lakónegyedben történt gyilkosság előzményének részletei. A rendőrség ahelyett, hogy megelőzne egy gyilkosságot, hagyják hogy az emberek saját maguk tegyenek igazságot

Teljen megrázta Szatmár megyét augusztus 26-án, az egyik legnépesebb lakónegyedben fényes nappal elkövetett gyilkosság. A két fiatal közötti konfliktu

Egy avasfelsőfalui férfi felgyújtotta egykori kedvese házát
FOTO& VIDEO: Késsel fenyegetett meg egy közúton közlekedő szatmárit egy kamionos. Rémisztő pillanatok
Szatmár megye exportál! Az északnyugati térségből Szatmár megye adott el legtöbb termőföldet
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Teljen megrázta Szatmár megyét augusztus 26-án, az egyik legnépesebb lakónegyedben fényes nappal elkövetett gyilkosság. A két fiatal közötti konfliktus tragédiába torkollott, egyiküket szíven szúrták. Az esemény forgatókönyve nagyon is egyszerű volt, egy régi nézeteltérés miatt egy nyugodt délutánon az egyik fél úgy döntött igazságot tesz a késével.

 

A történet szereplői Paul Fancsiki, aki elkövette a gyilkosságot, míg az áldozat Adrian Ardelean volt. A konfliktus középpontjában az áldozat volt felesége Raula Păușan állt, azaz az elkövető élettársa. Az áldozattal azokban a napokban váltak el amikor megtörtént a tragédia. Házasságukból két gyermek is született egy 6 éves kislány és egy 3 éves kisfiú, akik most már apa nélkül nőnek fel. A nő vallomása szerint a volt férjével jóval a gyilkosság előtti időben megromlott a kapcsolatuk és boldogtalanok voltak. A férfi adta be a válókeresetet, majd utólag meggondolta magát, de Raluca már nem volt hajlandó kibékülni a férfival, így feleség mindenképpen szerette volna elválni.

627x0

Adrian Ardelean, akit fényes nappal meggyilkoltak az utcán. Raluca Păușan volt férje. Kép forrása: Facebook

„A köztünk lévő konfliktusok akkor hatalmasodtak el miután beadta a válókeresetet. Mindazok után, hogy ő volt az aki válni akart, folyamatosan provokált, állandóan veszekedést konfliktusokat generált, illetve vádaskodott, hogy más férfi is van az életemben. Agresszív volt, velem is és a gyerekekkel is. Majd egy adott pillanatban meggondolta magát, hogy mégsem szeretne elválni, de ekkor már késő volt, mert én nem szerettem volna tovább vele lenni.” — nyilatkozta az áldozat volt felesége.

14331532_1201726943231727_1926381230_n

 Raluca Păușan, Adrian Ardelean volt felesége

 

A történtek után különköltöztek, viszont a nő továbbra sem szabadult meg a veszekedésektől, mivel Adrian Ardelean mindig meglátogatta őt és a gyerekeket valamilyen ürüggyel. A látogatások vége pedig mindig veszekedés és csendháborítás lett.

 

„A köztünk lévő viszony, illetve a veszekedések tavaly szeptemberben mérgesedtek el nagyon. Mivel a földszinten laktam ezért minden este ott volt az ablakom előtt. Kiabált, az ablakot verdeste, de olyannyira, hogy az éppen nem tört be vagy esett ki a keretből. Amikor bejött a lakásba tört és zúzott. De úgy képzeljék el, hogy egy-egy ilyen elmérgesedett vita után a konyha padló tele volt tányér és pohár darabkákkal, szilánkokkal. Teljesen beborították a padlót, olyan volt mint egy hómező. Mindent összetört amikor felidegesítette magát. Naponta járt ki hozzánk a rendőrség, már a szomszédok hívták őket rutinból, hiszen az ilyen csetepatékat egy adott pillanatban én sem tűrtem szó nélkül. A kiérkező egységek már mondták, hogy a 112-es számmal egyenesen a helyi rendőrséget kapcsolják. Már ismertek minket, tudták, hogy nálunk van a baj.” — mondta Raluca Păușan.

 

627x0-1

A meggyilkolt férfi ellen már távoltartási végzés volt érvényben, még a gyerekeit sem láthatta.

Időközben a nő életében egyre fontosabb szerepet töltött be Paul Fancsiki, aki nagyjából két hete követte el a gyilkosságot. Raluca amikor összeköltözött az új párjával, a férfi is Adrian Ardelean egyik célpontjává vált. Utóbbi a hatóságok által is bizonyított tény, ugyanis több látlelet is tanúsíthatja, hogy Adrian Ardelean többször bántalmazta Paul Fancsikit. Ennek ellenére a rendőrség munkatársai nem tettek semmit, azon túl hogy az tanácsolták, hogy a feljelentésüket vonják vissza. Így maradhatott az áldozat szabadlábon.

 

„ A 2016. 03. 21.-én eljárás indult ellene erőszakos bűncselekmény vádjával” — amely a büntetőtörvénykönyv 193. paragrafusának első bekezdése szerint büntetendő.

627x0-2

 Annak ellenére, hogy Adrian Ardelean elismerte tettét, Paul Fancsikit meggyőzték, hogy vonja vissza a feljelentést

 

„2016. március 21-én, 11.20 órakor a sértett élettársát Păușan Raluca Ancát látogatta meg a munkahelyén, a Cloșca sugárút 19. szám alatt található SC. RIGHT BETTING SRL. játék- és sportfogadó irodában, ahol találkoztak a hölgy volt férjével, Ardelean Adrian Luciannal. Az elmérgesedett szóváltás következtében összevesztek, majd az utóbbi többször is megütötte a sértett arcát. 2016. 03. 29.-én történt kihallgatást követően Ardelean Adrian Lucian elismerte tettét, hogy bántalmazta a sértett félt.” — olvasható az ügy okiratában, amelyet a feljelentést követő visszavonás után le is zárták.

 

Ugyancsak a márciusi hónapban távoltartási végzést adtak ki Ardelean Adrian ellen, aki még a gyerekeit sem látogathatta volna meg. Természetesen a végzést a férfi sosem tartotta be, még a gyilkosság délutánján sem.

627x0-3

 Paul Fancsiki (a fotón) kést kapott elő majd mellkason szúrta az áldozatot

 

Az elhunyt volt feleségének birtokában olyan dokumentumok is vannak, amelyek bizonyítják, hogy volt férje pszichés zavarokkal is küszködött, amelyeket nem vettek számításba akkor, amikor visszavonták a feljelentést.

 

„A rendőrök az mondták, hogy én is hibás vagyok, hogy ne tegyünk ellene több feljelentést és hogy béküljünk ki vele, akkor majd nem zaklat többet minket. De miért béküljek ki vele, amikor többször is bántalmazott? Őt is kérdőre vonták, hogy miért nem nyugszik már meg, erre ő szárazon csak annyit felelt: «mert nem akarok». Akárhányszor, amikor a rendőrségen voltunk, mindig volt nála vagy egy gázspay, vagy egy kés, de ennek ellenére mindig lazán kijött onnan. Zsebre dugott kézzel, mintha nem is a rendőrségen lett volna.” — magyarázta a nő.

 

 

A végzetes napon, augusztus 26-án amikor bekövetkezett a szerencsétlenség, Raula Păușan és Paul Fancsiki éppen akkor hagyták el a lakásukat, munkába igyekeztek amikor megtámadta őket Adrian Ardelean. A nő már arra nem tért ki, hogy az élettársának honnan volt kése és hogyan jutottak el oda, hogy mellkason szúrja az elhunytat.

627x0-4

 Paul Fancsiki orvos szakértő által hitelesített látlelettel rendelkezett arról, hogy későbbi áldozata, Adrian Ardelean bántalmazta

 

„Elismerte és megbánta a tettét. Úgy gondolom, hogy provokálták. A törvény előtt majd elmondja, hogy valójában az áldozat volt mindig agresszív, ő volt az aki rájuk támadt többször is, úgy hogy ebben senki nem akadályozta meg az elhunytat. A személyes véleményem az, hogy senki nem vette elejét ennek az ügynek, többszöri zaklatás után kikényszeríttették, hogy az ember saját kezűleg tegyen igazságot” — mondta a gyilkos ügyvéde.

 

„Nem szeretnék beszélni erről és azokról a konfliktusokról sem, amelyek köztük voltak” — mondta az elhunyt testvére.

 

Ahelyett, hogy  Ardelean Adriant beutalták volna a pszichiátriára, mert mentális problémái voltak, szabadlábon garázdálkodott, többször is megúszva a büntetést. Halálával több család életét is megpecsételte.

 

627x0-5

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!