Mircea Mariant nehéz leváltani II. Gheorghe Strâmb ezredest választották a nyugdíjasok elnökének, de már óvást nyújtottak be ellene

HomeHirek Magyarul

Mircea Mariant nehéz leváltani II. Gheorghe Strâmb ezredest választották a nyugdíjasok elnökének, de már óvást nyújtottak be ellene

A Szatmár megyei nyugdíjasok egy meglehetősen nagy közösséget alkotnak, akik a helyi vezetéssel is megpróbálnak jó viszont ápolni. Ismét elérkezett az

Beny Țânțaș beleegyezett, hogy ellássa vízzel az ifjúsági tábor medencéjét
A szatmári Costică Mureșan az EB-n érne el sikereket
A hideg idő miatt később érik az eper
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A Szatmár megyei nyugdíjasok egy meglehetősen nagy közösséget alkotnak, akik a helyi vezetéssel is megpróbálnak jó viszont ápolni. Ismét elérkezett az Idős Személyek Megyei Tanácsának elnökválasztása. A két évvel ezelőtti választásokhoz hasonlóan ismét botrány tört ki a nyugdíjas közösségben.

 

Ahogy a mondás is tartja, aki közelében nincs legalább egy nyugdíjas, az tüstént szerezzen egyet. Az idős személyek azok, akik nagy élettapasztalattal rendelkeznek, hiszen már sok mindent megéltek, viszont sokuk büszkesége és rosszindulata ellenszenvet vált ki az emberekből. Kétévente amikor megválasztják az Idős Személyek Megyei Tanácsának elnököt, minden rossz tulajdonságuk a felszínre tör. A szóban forgó tanács az országos érdekvédelmi szervezet, amely magába tömöríti a megye mind a hat nyugdíjas egyesületét. Az idős személyek tanácsának elnöki tisztségét az elmúlt évek során Mircea Marian töltötte be, aki jelenleg az Unirea Nyugdíjasok Ligájának a vezetője, amely azután jött létre konfliktusok közepette, hogy pár évvel ezelőtt a Szatmár Megyei Nyugdíjasok Egyesülete más elnököt választott. A vereséget nehezen viselő Mircea Marian most egy újabb konfliktus kulcsfigurája, hiszen ismét választások vannak. Szeptember 9-én tartották meg az Idős Személyek Megyei Tanácsának választását, a szavazatok alapján pedig Gheorghe Strâmb tartalékos ezredes lett az elnök, míg alelnöknek az egykori tűzoltóparancsnokot Mircea Blidăreant szavazták meg.

 

„A választásokat Mircea Marian szervezte meg, aki szavazott és a jegyzőkönyvet is aláírta. Majd a választások után találkoztunk és megegyeztünk abban, hogy minden szabályszerűen történt.” — nyilatkozta Mircea Blidărean. Ezt követően Mircea Marian tolmácsolta az országos szervezet álláspontját, akik kifogásolják az új elnök katonai múltját, ezért javaslatukra újra meg kell szervezni a választásokat.

 

„Figyelembe véve a 2016. szeptember 9-én történt választások jogszerű menetét, nem minősül szabályosnak, hogy olyan jelöltek is indultak a választásokon, akik valamilyen katonai szervezet tagjai. Ezzel megsértették a szabályzat 6. cikkelyének 4. bekezdését, így a választások érvénytelenek. Kérjük önöket, minél előbb szervezzék meg a választásokat a szabályoknak megfelelően.” — idézte Mircea Marian a főszervezettől érkezett utasításokat.

 

„A szabályzat hatodik cikkelye a következőket írja elő, a jelöltnek legyen megfelelő az egészségügyi állapota, ne legyen büntetett előéletű, legyen gyakorlott, valamint román állampolgár” — mondta Gheorghe Strâmb, a legutóbbi választásokon megszavazott elnök.

 

A történet érdekessége, hogy a bukaresti utasítások még azelőtt érkeztek mielőtt az új elnököt hivatalosan beiktatták volna, így valószínűsíthető, hogy a levél nem hivatalos. Ami a szabálytalanságokat illet, Gheorghe Strâmbnek is volt pár észrevétele, mivel az Idős Személyek Megyei Tanácsa nem rendelkezik külön bankszámlával, amelyre a Szatmár Megyei Tanács és a polgármesteri hivatal utalhatja a támogatását a különféle rendezvények megszervezésére, így ezeket az összegeket Mircea Marian egyesületének utalják közvetlenül.

 

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!