Câți PSD-iști vor ummple rândurile PRU la Satu Mare? Se va rupe PSD-ul după finalizarea listelor electorale?

HomeActualitate

Câți PSD-iști vor ummple rândurile PRU la Satu Mare? Se va rupe PSD-ul după finalizarea listelor electorale?

Mai multe decât ăn alte partide politice de la Satu Mare, în PSD e o mare bătălie pentru a se intra pe listele de candidați la alegerile parlamentare.

Cine candidează la parlamentare și de cine scăpăm începând din iarnă de la Satu Mare
Andreea Paul dă un pas înapoi. A refuzat primul loc pe listele pentru Senat
PSD Satu Mare și-a prezentat „cea mai bună echipă care să se bată pentru România și pentru români”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Mai multe decât ăn alte partide politice de la Satu Mare, în PSD e o mare bătălie pentru a se intra pe listele de candidați la alegerile parlamentare. 12 persoane interesate erau anunțate de președinta  Aurelia Fedorca cu două zile înainte de închiderea perioadei de înscriere, cel mai probabil rămânând tot atâtea. Și la PNL sunt tot 12 doritori, dar bătălia pare să fie mai acerbă în interiorul PSD, orgoliile fiind ceva mai mari.

Lupta are tente mai dure dat fiind și faptul că pentru cei de la PSD există alternative. La nivel național, Partidul România Unită absoarbe membru după membru de la PSD, în special pe cei aflați în gașca lui Victor Ponta. Și aceștia nu sunt puțini la Satu Mare. Nu egreu să ne reamintim că în PSD Satu Mare există o mre simpatie pentru Victor Ponta, una exprimată fățiș de cîte ori a fost posibil. Bineînțeles, unii dintre cei mulți ar declara acum că îl urăsc și că nu l-au suportat niciodată, asta doar pentru că nu mai e el cel care împarte ciolanul, dar tot rămân destui care să îi urmeze directive. Și din câte se vede, trecerea la PRU este una dintre directive acestuia, mai ales că naționalismul câștigă tot mai mulți adepți în România și nu ar fi exclus ca PRU să devină din iarnă partid parlamentar.

Astfel, la Satu Mare,după ce se vor finaliza listele pentru parlamentare, nu e exclus să se petreacă anumite schimbări. Din câte se pare PSD dorește să promoveze oamenii tineri și care nu au istoric politic, deci vor rămâne pe din afară tocmai cei mai orgolioși și mai plini de interese oameni, cei care sunt destul de lipsiți de scrupule pentru a schimba partidul de dragul unei șanse la parlamentare. Nume nu are rost să menționăm, dar sunt cunoscute de toată lumea persoanele care s-au rotit la conducerea PSD și a județului în ultimii.

„Noi suntem deschiși să primim pe oricine, mai ales din PSD. De la centru ni s-a transmis să ținem porțile deschise pentru cei care doresc să vină spre noi. Vom avea propria listă pentru alegerile parlamentare, în curând vom porni campania de strângere de semnături”, a afirmat președintele PRU Satu Mare, Aurel Ghencean

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!