Procesul de navigare SEO

SEO înseamnă printre altele și ușurință în navigare. Adică cine intră la tine pe site să ajungă la destinația dorită din click-uri puține. Altfel putem vorbi aici de un site care este greoi sau este făcut doar pentru reclamele de pe el.
Mai ușor, putem vorbi de site-urile care nu te duc nicăieri. Ai un site de excursii și voyaje în străinătate. Omul dă click pe link-ul tău unde i se deschide o pagină care îl întreabă dacă vrea să cumpere zarzavaturi sau să plece la pagina de excursii. Apoi dupa ce dă click pe pagina de excursii ajunge pe o pagină în care găseste un meniu greoi și care te duce greu la ținta ta.
Acest gen de site-uri sunt penalizate drastic de Yahoo, Google si Bing. Nu pentru că încearcă să te inșele în primul rând pe tine ca utilizator, ci pentru că este foarte greu de navigat pe el. Ar trebui defat o navigare facilă din 2-3 click-uri până la țintă pentru un site sănătos din punct de vedere SEO.
Bineînțeles trebuie să existe o pagina de blog pe fiecare site. Acesta va ajuta mult la SEO dar este important să fie specificat în meniu cu numele de „Blog” și pus in robo.txt acest lucru, pentru ca spiderele de la motoarele de căutare să știe ce să caute și să nu sară conținut de calitate și care ar ajuta la indexare.
Nu trebuie să avem pagini pentru fiecare partener de exemplu. Ingreunăm site-ul cu pagini inutile și până la urmă
și acest lucru contează. Viteza de încărcare a paginilor și nu doar pentru google dar gândiți-vă că clienții din zilele de azi sunt oameni care trăiesc în secolul vitezei. Niciunul nu va aștepta mai mult de cinci secunde să se încarce o pagina iar dacă acest lucru nu se întâmplă, iese și pierdeți clientul și bani implicit.
Vreți să puneti mult content pe pagina voastră, concentrați-l cum ziceam în pagina de blog. Aici puteți să ajutați puțin site-ul și să încărcați imagini pe serverul vostru într-un singur folder doar cu poze de unde să își ia sursa fiecare pentru a ajuta navigabilitatea site-ului dumneavoastră.
Haideti să urmărim schema. Putem observa cum ar trebui sa fie un meniu de navigare și cât de simplu trebuie sa fie totul. Nu este bine să încărcați site-ul cu zeci de pagini care nu au legatură cu obiectul vostru de activitate. Nu credeți că conținut mult înseamnă SEO de calitate și că veți crește în căutări.
Informatii oferite de Bogdan Tincu, http://malevsoft.com/ .
Vă invităm să urmăriți postările noastre viitoare atât pe site cât și pe facebook!

