Cât de des trebuie să merg la salină? – Un material despre La Salina și efectele ei

HomeActualitate

Cât de des trebuie să merg la salină? – Un material despre La Salina și efectele ei

Suntem întrebaţi, din ce în ce mai des, de către pacienţii noştri de câte şedinţe de salinoterapie este nevoie pentru a simţi efectele acesteia? Este

Tânăr bucureștean prins furând dintr-un magazin
Sătmărenii au votat! Micro16 este cel mai curat cartier din municipiul Satu Mare
Femeie rănita în urma unui accident
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Suntem întrebaţi, din ce în ce mai des, de către pacienţii noştri de câte şedinţe de salinoterapie este nevoie pentru a simţi efectele acesteia? Este greu de dat un răspuns exact, deoarece, noi oamenii suntem diferiţi iar corpurile noastre răspund diferit la acelaşi tip de tratament. La unii dintre noi efectele sunt imediate, pe când, la alţii efectele se văd după mai multe şedinţe, iar, la unii dintre noi s-ar putea să  nici nu le simţim deşi ele se produc. Este important de reţinut că, în principiu (nu e neapărat o regulă)  după primele 2-3 şedinţe de salinoterapie poate apărea  tusea productivă, care poate fii însoţită şi de expectoraţii. Nu trebuie să vă panicaţi, nu aţi răcit, este primul efect al salonoterapiei.  Din păcate am avut pacienţi, în special copii ai căror părinţi s-au speriat  văzând că, copiii lor, după câteva şedinţe au început brusc să tuşească, au încetat sa îi mai aducă La Salina şi astfel au oprit procesul de întărire a sistemului imunitar oferit de salinoterapie.

Nu trebuie să intraţi în panică deoarece e perfect normal. Am întâlnit părinţi care au tras concluzia că, copiii  lor s-au îmbolnăvit în timp ce efectuau cura de salinoterapie La Salina, idee întărită şi de către unii doctori de familie. Trebuie reţinut faptul că, o salină este de 9 ori mai aseptică (sterilă) decât o sală de operaţie, în sare nu există şi nu se dezvoltă microbii iar La Salina dispune de tehnologia cea mai nou în materie de sisteme de ventilație. După fiecare şedinţă aerul din camera salină este ventilat, acesta fiind înlocuit de 3 ori în doar 15 minute iar aerul proaspăt introdus este mereu filtrat.

Faptul că o persoană expectorează şi se “desfundă” nu e neapărat un lucru rău, probabil e neplacută tusea dar,pe parcursul celor  10 şedinţe (recomandate de către specialiştii din domeniu) lucrurile se îndreaptă. Din păcate, în Satu Mare, sunt mulţi doctori care nu înţeleg sau nu vor să înţeleagă beneficiile tratamentelor naturiste şi prescriu antibiotice cu foarte mare uşurinţă chiar şi  atunci când nu e cazul.

Salinoterapia este cunoscută încă din anii 1800, şi sunt foarte multe studii de specialitate legate de efectele benefice pe care le are asupra sănătăţii, însă unii medicii continuă să ignore această terapie (care nu are efecte adverse pe termen lung) în favoarea comisioanelor oferite de către producătorii de medicamente.

Aşadar, dacă nu ai probleme ale aparatului respirator, doreşti doar să te relaxezi şi să-ţi întăreşti sistemul imunitar într-un mod natural sunt recomandate  5 şedinţe de cel puţin 3-4 ori pe an (în principiu, dar nu e regulă).

Dacă sistemul tău imunitar e slăbit (în special in cazul copiilor sub 6 ani) şi apar des răcelile şi/ sau alte probleme ale aparatului respirator (aici includem alergiile, problemele legate de insomnii sau de anxietate, etc) se recomandă cel puţin 10 şedinţe de 2-3 ori pe an.

Dacă există probleme mai grave ale aparatului respirator (cum ar fi spre exemplu astmul sau bronşita cronică) se recomandă 15 şedinţe  de cel puţin 3-4 ori pe an.

Aceste recomandări sunt cu caracter orientativ, este recomandat să consultaţi un medic specialist care  cunoaşte istoria dumneavostră medicală şi înţelege efectele benefice ale salinoterapiei asupra sănătăţii.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!