Polițiștii se luptă cu vânzătorii ambulanți și ilegali de produse agricole

HomeActualitate

Polițiștii se luptă cu vânzătorii ambulanți și ilegali de produse agricole

În cursul zilei de ieri, poliţiştii sătmăreni au acţionat pentru  menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru  protejarea populaţi

Șapte șoferi vitezomani au rămas joi fără permis
A lovit și a fugit. Un tânăr riscă pușcăria după ce a accidentat grav un bărbat iar apoi a fugit de la locul accidentului
Nu a respectat indicatorul „Oprire” și și-a făcut mașian praf în intersecție
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În cursul zilei de ieri, poliţiştii sătmăreni au acţionat pentru  menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru  protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Satu Mare au desfăşurat activităţi cu precădere în cele patru piețe agroalimentare, dar și în piața de gros de pe strada Magnoliei, din municipiu.

Controalele au vizat respectarea prevederilor legislației în vigoare care reglementează valorificarea de către producătorii agricoli a produselor agricole proprii și de exercitare a comerțului cu aceste produse.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 13 sancțiuni  contravenționale, pentru fapte care  contravin  Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și a Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

Valoarea amenzilor aplicate a depășit  3.500 de lei, cele mai frecvente nereguli constatate fiind cele de tipul cărora producătorii agricoli nu au respectat  obligaţia afişării la locul de vânzare a etichetei de produs, care să conţină informaţii cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii produsului şi preţul de vânzare dar și de nerespectare a regimului de utilizare a filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol.

 

Sursa:IPJ Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!