Zona Ostrovului, casa infractorilor? Doi hoți prinși la o scurtă vizită a poliției la blocurile de pe Ostrovului

HomeActualitate

Zona Ostrovului, casa infractorilor? Doi hoți prinși la o scurtă vizită a poliției la blocurile de pe Ostrovului

În dimineața zilei de 14.10.2016, între orele 06:00 – 10:00, peste 40 de politiști din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare, din cadrul Serviciului

Mascații au descins cu noaptea în cap la o grupare infracțională din Turulung
Poliția Locală a descins din nou în cuibul de infractori de pe Horea. Persoane din Reșița au ocupat ilegal un imobil
Razie a primăriei în cuibul de infractori de pe Horea 6. Ce au descoperit autoritățile
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În dimineața zilei de 14.10.2016, între orele 06:00 – 10:00, peste 40 de politiști din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare, din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și ai Serviciului Criminalistic, au desfășurat o acțiune preventivă  pentru combaterea infracțiunilor contra patrimoniului, în zona Ostovului din municipiul Satu Mare.

Pe lângă activitățile specifice de legitimare/identificare de persoane, s-a urmărit respectarea legislației referitoare  la normele de conviețuire socială, la regimul domiciului și de evidență a persoanelor, dar s-a urmărit și prinderea unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, identificate anterior.

Astfel a fost prins un tânăr de 29 de ani din Satu Mare, identificat ca fiind principalul bănuit în comiterea unui furt în noaptea de 30.09./01.10.2016, care profitând de portierele neasigurate ale unui autoturism parcat pe strada Eugen Lovinescu din municipiul Satu Mare, ar fi sustras din interior un telefon mobil în valoare de aproximativ 1000 de lei. Fiind recidivist, față de acesta s-a luat  măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Un alt bărbat de 40 de ani din Satu Mare, bănuit de sustragerea unui telefon mobil de la o femeie care circula cu un mijloc de transport în comun, a fost prins cu ocazia acțiunii. Acesta, în data de 27.09.2016 în jurul orei 17.50, ar fi profitat de aglomerația din autobuz și de neatenția victimei și i-ar fi sustras telefonul mobil, estimat la valoarea de 2.500 lei.

Ambele infracțiuni fac obiectul unor dosare penale înregistrate și aflate în instrumentarea polițiștilor judiciariști sătmăreni.

 

Sursa: IPJ Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!