Replici puternice ale tinerilor la mitingul împotriva căsătoriilor gay organizat la Satu Mare

HomeActualitate

Replici puternice ale tinerilor la mitingul împotriva căsătoriilor gay organizat la Satu Mare

Sâmbătă, peste 200 de persoane s-au strâns în Piata 25 Octombrie din Satu Mare pentru a protesta împotriva căsătoriilor gay. Aceștia au militat pentru

Ei sunt familia care se zbate între viață și moarte după accidentul de la Ghenci. Prietenii se roagă pentru ei
La penitenciar, în familie
Clipe de cumpănă pentru familia Balog. Ambii soți au fost transferați la Cluj, unul dintre ei fiind operat
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Sâmbătă, peste 200 de persoane s-au strâns în Piata 25 Octombrie din Satu Mare pentru a protesta împotriva căsătoriilor gay. Aceștia au militat pentru modificarea articolului din Constituție referitor la familie, cerând ca familia să fie definită clar ca uniunea dintre un bărbat și o femeie și nu dintre soți, considerând că astfel se interzic mariajele persoanelor de același sex.

Acțiunea lor de protest nu a rămas fără replică în mediul online, acolo unde tinerii s-au arătat contrariați și au avut diverse comentarii pe această temă.

„Daca s-ar fi impartit CARTI GRATIS, ma intreb cata lume ar fi fost prezenta la un astfel de “miting”?

Si ma ma intreb: daca parte din acesti protestatari vor avea copii cu alta orientare sexuala decat cea “normala”, cum vor reactiona? Un articol din constitutie chiar va face diferenta atunci?

Oricine e liber sa organizeze manifestari publice. E trist totusi sa vezi ca in loc sa dezbatem subiecte de genul: EDUCATIE, EDUCATIE, EDUCATIE, sanatate, infrastructura, turism, etc, noi suntem interesati, “ca tot romanul”, de ceea ce face capra vecinului.”, scrie Mădălina, o tânără de 24 de ani.

Și Marc Paul, un tânăr de 20 de ani are aceeași poziție față de mitingul organizat pentru redefinirea familiei în Constituția României. Acesta pune pe seama politicii această mișcare.

„Cum doamne în secolul XXI, într-o țară europeană, într-un oraș ce se vrea a fi tolerant, multicultural, intercultural și civilizat să faci un protest împotriva unei libertăți?

Cum să vii tu politician, ales al comunității, să zici că pentru a menține vitalitatea țării și identitatea sa nu trebuie să dăm șanse egale cetățenilor, din punctul de vedere al stării civile?

Cum se face că fanatismul religios spală mintea oamenilor și îi oprește din evoluția normală a vieții?

Ei bine, dacă doi indivizi ai speciei umane vor să aibă o relație de lungă durată, indiferent de sex, statul trebuie să le ofere șansa de a oficializa acest lucru în fața ofițerului de stare civilă.

Bărbați, femei, suntem la fel!

Sunt trist că politica și religia ajung să facă astfel de lucruri, punând piedică dezvoltării noastre.

Cum era vorba :”Țara te vrea prost și te va avea!””, scrie și Marc în postarea sa.

De menționat este că ambii tineri citați mai sus sunt persoane independente, cu studii superioare, respectate în comunitate pentru calitățile lor și pentru modul în care își realizează sarcinile pe care le au.

 

Sursa foto: www.satmareanul.net

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!