Greșeală majoră a primarului Kereskenyi la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Tu o observi?

HomeActualitate

Greșeală majoră a primarului Kereskenyi la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Tu o observi?

Primarul Kereskenyi Gabor l-a primit pe președintele Klaus Iohannis doar în fața Teatrului de Nord, spre deosebire de prefectul Radu Bud și președinte

Probleme la Drumul Careiului. Se termină lucrarea dar s-au terminat banii mai repede
Incendiu în localitatea Traian. Pompierii s-au luptat trei ore cu flăcările
Băieții de bronz ai Sătmarului. Judoka de la CSM au obținut noi medalii
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Primarul Kereskenyi Gabor l-a primit pe președintele Klaus Iohannis doar în fața Teatrului de Nord, spre deosebire de prefectul Radu Bud și președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, care l-au întâmpinat la aeroport și l-au însoțit chiar și la hotel, convingându-l să parcurgă pe jos distanțadintre hotel și teatru.

Primarul a făcut o greșeală de protocol și într-o anumită măsură chiar a încălcat legea, acestea nepurtând eșarfa tricoloră, așa cum prevede statutul aleșilor locali

Statutul aleşilor locali (Legea nr.393/2004) prevede că după depunerea jurământului în cadrul unei ceremonii publice, primarului i se înmânează legitimaţia, care va fi semnată de preşedintele de şedinţă, un semn distinctiv al calităţii de primar, pe care acesta are dreptul să îl poarte, potrivit legii, pe întreaga durată a mandatului, precum şi eşarfa în culorile drapelului naţional al României. Eşarfa va fi purtată în mod obligatoriu la Ziua Naţională a României, la solemnităţi, recepţii, ceremonii publice şi la celebrarea căsătoriilor, indiferent de locul de desfăşurare a acestora.”, se arată în statut.

img_3517

Conform aceluiași act, alegerea primarului de a se prezenta la un asemenea eveniment fără eșarfă reprezintă contravenție.

„Art. 24. – (1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
……………..

d) refuzul primarului de a purta eşarfa potrivit prevederilor art. 23 sau purtarea unei eşarfe având alt model, alte dimensiuni sau alte culori decât cele ale drapelului României;”, se arată în lege.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!