Negrești Oaș, printre viitoarele 12 stațiuni turistice din România.Oportunități noi de a atrage fonduri

HomeActualitate

Negrești Oaș, printre viitoarele 12 stațiuni turistice din România.Oportunități noi de a atrage fonduri

În acest moment, la nivelul administraței centrale este în curs de elaborare o Hotărâre de Guvern care va recunoaște ca stațiuni turistice 12 localită

O primărie din județ își propune să modernizeze 56 de străzi în 5 ani. Suma uriașă adusă în discuție
O săptămâna de la tragedie! Starea de sănătate a soților Balog s-a îmbunătățit
Câți bani rulează Direcția Silvică Satu Mare într-un an, din pădurile județului. Cum se fac bani „din ce dă Domnu”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În acest moment, la nivelul administraței centrale este în curs de elaborare o Hotărâre de Guvern care va recunoaște ca stațiuni turistice 12 localități din România, una dintre ele fiind orașul Negrești Oaș. Decizia aparține Autorității Naționale de Turism, care a ales viitoarele stațiuni după ce unitățile administrativ teritoriale au depus dosare și solicitări în acest sens.

„Atestarea staţiunilor turistice reprezintă, pe lângă dezvoltarea socio-economică a acestor localităţi, posibilitatea de accesare a fondurilor europene – Axa 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului/Prioritatea de investiţii 7.1. – Sprijinirea unei creşteri favorabile a ocupării forţei de muncă, prin dezvoltarea potenţialului endrogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industrial aflate în declin, precum şi sporirea accesibilităţii şi dezvoltarea resurselor naturale şi culturale specifice”, se arată în comunicatul celor de la Autoritatea Națională de Turism.

Astfel, orașul Negrești Oaș va avea posibilitatea de a atrage mai mulți turiști, fiind inclus în traseele și ofertele turistice, dar în acelașitimp va avea oportunități suplimentare de a atrage fonduri publice, dar mai ales investitori privați.

Alături de Negrești Oaș vor mai deveni stațiuni turistice și:

Comuna Suceviţa, jud. Suceava;  Comuna Pojorâta, jud. Suceava;  Băile Banffy – Topliţa, jud. Harghita;  Oraşul Borsec, jud. Harghita;   Băile Ocna Dej, jud. Cluj; Comuna Sângiorgiu de Mureş, jud. Mureş;  Localitatea Colibiţa, jud. Bistriţa Năsăud; Oraşul Moineşti, jud. Bacău; Comuna Baia de Fier, jud. Gorj; Comuna Boghiş, jud. Sălaj; Comuna Moisei, jud. Maramureş.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!