Sătmărenii, parte dintro rețea de hoți din bancomate. Acționau în Franța, Belgia și SUA, până au fost prinși de procurori

HomeActualitate

Sătmărenii, parte dintro rețea de hoți din bancomate. Acționau în Franța, Belgia și SUA, până au fost prinși de procurori

La data de  10.11.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus

Două victime ale accidentului de luni de la Medieș Râturi au decedat
PSD Satu Mare mai trimite un om în Guvern. Florin Iura este secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice
Rromii care au batut un barbatd in Odoreu pana l-au bagat in spital, au ajuns in fata procurorilor
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

La data de  10.11.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  ARNĂUTU GEORGE, BÂRCEA EMIL, BERE PAUL IOAN MIRCEA, BUCIN RADU-NICOLAE, MUSTEAŢĂ IONEL-LAURENŢIU, MUSTEAȚĂ Ovidiu-Gabriel şi UNGUR PETRU-DUMITRU pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui  grup infracţional organizat, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulație a instrumentelor de plată electronică falsificate, deținerea de dispozitive în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos şi spălare de bani.

În cauză există suspiciunea rezonabilă  că începând cu anul 2015, pe teritoriul României a acţionat un grup infracţional organizat specializat în confecţionarea şi deţinerea de echipamente (dispozitive de tip skimming) hardware sau software, cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronică. Membrii grupului infracţional organizat s-au deplasat în diverse state din Europa (Franța și Belgia) pentru a monta dispozitivele de skimming la terminale pentru efectuarea plățiilor cu mijloace de plată electronică existente în stațiile de alimentare cu combustibil, în vederea copierii datelor confidenţiale de pe banda magnetică a cardurilor bancare. Ulterior, după falsificarea unor instrumente de plată electronică, aceştia au efectuat operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Dispozitivele confecţionate au fost exploatate în perioada 2015-2016 în Franța, Belgia și pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, iar datele astfel obţinute au fost valorificate prin efectuarea unor operaţiuni frauduloase pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Taiwan, Nepal şi Filipine.

In urma investigatiilor efectuate au fost identificate un numar de 47 de persoane implicate in diferite activitati infractionale si de sprijinire a grupului infractional, pe diferite zone infractionale, respectiv : producere echipamente de skimming, montare echipamente la bancomate sau staţii de benzină, falsificare de carduri bancare şi efectuare de tranzactii frauduloase, spălare de bani.

La  data de 09.11.2016, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiteri de poliţie judiciară  din cadrul  Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat un număr de 18 percheziţii domiciliare pe raza judetelor Arad, Oradea, Cluj, Mureş şi a municipiilor  Craiova şi Satu Mare, ocazie cu care identificate şi ridicate  telefoane mobile, calculatoare, medii optice de stocare, precum si suma de 40500 euro si 11.500 USD. De asemenea, pe raza judetului Cluj a fost identificat un laborator destinat producerii de echipamente de skimming.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus faţă de alţi 6 inculpaţi, cercetaţi în prezenta cauză, măsura preventivă a controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale iar cooperarea internaţională a fost facilitată de către EUROPOL.

La activități au participat și luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliției Române, precum și polițiști de la structurile de combatere a criminalității organizate din București, Mureș, Arad,Cluj, Oradea, Satu Mare, Craiova și Constanța.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

Sursa: diicot.ro

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0