Fostul chestor Liviu Tăut, condamnat la 3 ani de închisoare, alături de polițistul care îl ajuta

HomeActualitate

Fostul chestor Liviu Tăut, condamnat la 3 ani de închisoare, alături de polițistul care îl ajuta

Numele chestorului de poliție Liviu Tăut a apărut în urmă cu aproximativ doi ani într-un dosar de trafic de influență și luare de mită. Acestuia și of

Polițiștii din Negrești și Gherța au prins doi condamnați la închisoare
Fost primar din Satu Mare, condamnat la 6 luni de închisoare. A transformat primăria în afacere de familie
Un tânăr din Dorolț, acuzat de tâhărie, a fost „condus” după gratii de polițiști
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Numele chestorului de poliție Liviu Tăut a apărut în urmă cu aproximativ doi ani într-un dosar de trafic de influență și luare de mită. Acestuia și ofițerului Ioan Șaitoș li se aduceau acuzații cu privire la însușirea unor bunuri și servicii după ce ar fi făcut anumite favoruri omului de afaceri Attila Csongor Tarr, care era în vizorul organelor de anchetă.

Curtea de apel Oradea s-a pronunțat în acest dosar în cursul acestei săptămâni, condamnându-l pe fostul inspector adjunct de poliție la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, achitându-l în același timp de acuzația de luare de mită.

”În baza art 291 Cod penal rap la art 6 din Legea nr 78/2000 cu aplicarea art 35 alineat 1 Cod penal condamnă pe inculpatul TĂUT IOAN LIVIU, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Satu Mare, cu gradul profesional de chestor de poliţie, la o pedeapsă de: 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (3 acte materiale). (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 16.11.2016”, este hotărârea Curții de Apel.

Ofițerul Ioan Șaitoș a primit o pedeapsă identică cu cea a fostului său șef, pe care l-a ajutat în demersurile sale de trafic de influență.

”În baza art. 269 alineat 1 Cod penal condamnă pe inculpatul ŞAITOŞ IOAN, la o pedeapsă de: – 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului”,este referirea hotărârii Curții de Apel la pedeapsa fostului ofițer.

Liviu Tăut și Ioan Șaitoș l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Tarr Csongor Attila să obțină informații din dosarul de evaziune fiscală pe care îl avea deschis, precum și să obțină o soluție benefică lui. În schimbul acestui favor omul de afaceri ar fi realizat mai multe servicii celor doi.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!