Noua conducere a Consiliului Județean reia subiectele Luna Șes și Băile Beltiug

HomeActualitate

Noua conducere a Consiliului Județean reia subiectele Luna Șes și Băile Beltiug

Proiectele Luna Șes și Băile Beltiug sunt un laitmotiv al administrațiilor sătmărene care s-au aflat în fruntea județului în ultimii 12 ani. Acest

Adrian Cozma: „Există o superficialitate în executarea drumurilor”. Gropi în drumuri încă neterminate
O primărie din județ își propune să modernizeze 56 de străzi în 5 ani. Suma uriașă adusă în discuție
Probleme la Drumul Careiului. Se termină lucrarea dar s-au terminat banii mai repede
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Proiectele Luna Șes și Băile Beltiug sunt un laitmotiv al administrațiilor sătmărene care s-au aflat în fruntea județului în ultimii 12 ani. Acestea au fost puse în discuție de atât de multe ori încât fiecare sătmărean cunoaște ceea ce înseamnă ele, chiar și detalii semnificative.

Vicepreședintele Ioan Rus a reluat discuția despre aceste investiții în cadrul unei conferințe de rpesă. Referitor la proiectul Luna Șes, cea mai proaspătă informație cu privire la demersuri este faptul că s-a depus dosarul necesar hotărârii de Guvern pentru exproprierea pădurii care împiedică realizeaza părții inferioare a pârtiei de schi. În rest investiția este realizată în ceea ce privește utilitățile, fiind nevoie doar de modificarea instalației electrice, ceea ce va realiza Electrica, precum și realizarea lacului de acumulare pentru instalația de zăpadă artificială. Se speră ca anul viitor să se finalizeze restul investiției.

În ceea ce privește Băile Beltiug, Ioan Rus nu își explică cum s-a întâmplat că din 2012 când s-a semnat parteneriatul între comuna Beltiug și Consiliul Județean, nu s-au găsit fondurile sau axele necesare pentru depunerea unui proiect care să vizeze refacerea băilor. Acesta consideră că totul a fost blocat din considerente politice. Se dorește identificarea de oportunități pentru reabilitarea zonei, chiar dacă ar fi vorba de un parteneriat public privat, în urma căruia zona să devină una exclusivistă, dat fiind faptul că în județ există alte stațiuni balneare și spații de agrement disponibile publicului larg.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!