Eroii nu mor niciodată. Satu Mare și-a comemorat victimele Revoluției

HomeFără categorie

Eroii nu mor niciodată. Satu Mare și-a comemorat victimele Revoluției

Ziua de 22 Decembrie marchează victoria Revoluției române din Decembrie 1989. Autoritățile au organizat festivități cu acest prilej, la cimitirele din

Ce contează în Satu Mare : “And the winner is : CIȘMEAUA”
Manifestare emoționantă pregătită pentru aniversarea Centenarului Primului Război Mondial
Pompierii, eroi pentru un bătrân salvat dintr-un incendiu, în municipiul Satu Mare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ziua de 22 Decembrie marchează victoria Revoluției române din Decembrie 1989. Autoritățile au organizat festivități cu acest prilej, la cimitirele din muncipiu, dar și în Piața 25 Octombrie.

Prima festivitate a avut loc la Cimitirul Eroilor, acolo unde se află mormântul lui Kiraly Mihaly, erou al revoluției care a murit la doar 19 ani, fiind soldat în termen. La pausul ridicat la mormânt au fost prezente oficialități locale, dar și familia eroului.

img_5738

De acolo atenția s-a mutat în centrul municipiului,acolo unde s-au depus coroane la placa memorială care conține numele celor 7 sătmăreni care au murit în diferite locuri în țară în timpul revoluției.

Aceștia sunt Ioan Marinel Ciul (locotenent post mortem), Grigore Zimbru (sublocotenent post mortem), Raluca Sălăjan (elevă), Szabo Antal (soldat), Sofalvi Gyorgy (soldat), Kiraly Mihaly (soldat) şi Csaba Gergely (soldat).

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!