OPINIE! Două nume din PSD, favorite pentru un post de vicepreședinte la Consiliul Județean

HomeActualitate

OPINIE! Două nume din PSD, favorite pentru un post de vicepreședinte la Consiliul Județean

După formarea Guvernului, noua putere politică instalată în România își va face simțită influența și la nivel de județe, acolo unde nu conduce în urma

Vrei un job călduț la stat? 16 posturi disponibile în sistemul bugetar în județul Satu Mare
Consilierul Județean Adrian Cozma propune adoptarea unei rezoluții pentru unirea cu Republica Moldova
S-a găsit city manager. Ce zice primarul Kereskenyi despre acesta
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

După formarea Guvernului, noua putere politică instalată în România își va face simțită influența și la nivel de județe, acolo unde nu conduce în urma alegerilor în urma alegerilor din vară. Satu Mare este un astfel de caz,în prezent județul și municipiul fiind conduse de UDMR și PNL.

Cum PSD are majoritatea în Parlament și UDMR s-a angajat să susțină Guvernul, chiar dacă nu a intrat în echipa de guvernare, la Satu Mare se vor produce schimbări. Acestea sunt deja resimțite la nivel de partide, acolo unde este agitație și se creionează polii de putere internă care să încerce să își propună persoane favorabile pentru funcțiile disponibile.

Consiliul Județean reprezintă o mare bătălie pentru cei din PSD, unde apele încep să se agite pentru a se găsi persoana care să ocupe postul de vicepreședinte. Dat fiind faptul că UDMR nu a intrat la guvernare, PSD ar putea emite pretenții pentru ambele posturi de vicepreședinți, asta dacă nu va decide să cedezi unul dintre posturi celor de la ALDE.

646x404

În PSD se vehiculează două numele pentru funcția de vicepreședinte. Primul dintre ele este al avocatului Ciprian Ardelean,fost președinte TSD, aproape candidat la alegerile parțiale parlamentare de pe Colegiul 2 și vehiculat ca și candidat la aceste alegeri parlamentare și fost candidat în 2012 în colegiul 5, câștigat atunci de Kereskenyi Gabor. Acesta este un apropiat al lui Mircea Govor, cel care îl sfătuiește îndeaproape cu privire la deciziile politice și totodată a făcut parte din echipa de campanie a ministrului apărării, Gabriel Leș. Aceste date fiind prezentate, are toate șansele să fie propus pentru funcția de vicepreședinte, funcție pentru care ar primi susținere în partid și din partea noii generații, Ciprian Ardelean fiind cel mai tânăr dintre consilierii județeni PSD.

marincas-gheorghe-300x300

Cel de-al doilea nume vehiculat este cel a lui Marincaș Gheorghe. Este un consilier județean destul de nou,fost consilier local la Negrești Oaș, care nu s-a făcut remarcat prin activități sau acțiuni esențiale și nici prin poziții forte în cadrul partidului sau în politica locală. Acesta este un apropiat al președintei Aurelia Fedorca și a fost promovat în cadrul partidului în ultima vreme, ajungând chiar candidatul de pe a doua poziție de la Senat la aceste alegeri parlamentare.

Nu este exclusă varianta ca ambii să ocupe câte un post de vicepreședinte, cum nu este exclusă nici varianta ca unul dintre posturi să fie cedat celor de la ALDE, parteneri la guvernare pentru PSD. Se cunoaște faptul că organizația din Satu Mare este apropiată președintelui Călin Popescu Tăriceanu, fiind locul de unde s-a dat tonul formării noului partid după ruperea de PNL și nu este exclus ca unele funcții de conducere din Satu Mare să fi intrat în pachetul de negocieri al celor de la ALDE cu PSD.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!