Pálfalva világosabb lesz. A polgármesteri hivatal felújítja a közvilágítási rendszert és hatalmas összeget spórol meg.

HomeHirek Magyarul

Pálfalva világosabb lesz. A polgármesteri hivatal felújítja a közvilágítási rendszert és hatalmas összeget spórol meg.

Szatmárpárfalva szemmel láthatóan megindult a fejlődés útján az utóbbi időszakban, rövid távon felújítanak mindent és hosszú távú modernizálási tervek

EGYEDÜLI a városban! Egész nyáron át tanulhatnak és szórakozhatnak a gyerekek a Wonder Kids AfterSchool-nál
Mesebeli hangulat a Guliver Óvoda nyári táborában
Az RMDSZ beavatkozási kvóták megállapítására kötelezte a környezetvédelmi minisztériumot medveügyben
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Szatmárpárfalva szemmel láthatóan megindult a fejlődés útján az utóbbi időszakban, rövid távon felújítanak mindent és hosszú távú modernizálási terveket készítenek. Miután felújították a buszmegállókat, rendbe tették a településbejáratokat és helységnévtáblákat, nevesítették az utcákat, most a közvilágítás került sorra. Első lépésben a már meglévő világítótestek közül 163-at cserélnek le s szerelnek helyükbe új, energiatakarékos led-égőket – a munkát a település főutcáján kezdték el, s ha az időjárás engedi, egy hét alatt végeznek is a szereléssel. „A község nagyot fejlődött az utóbbi időben, ami egyben azt is jelenti, hogy bővítenünk kellett a közvilágítási hálózatot s ha már beindítottuk az szükséges lámpaoszlopot, testek közbeszerzési eljárását, egy füst alatt miért ne cseréltük volna le a régi égőket energiatakarékos ledekre, jelentős megtakarítést eszközölve így a költségvetésben, hiszen sokkal kisebb összegű villanyszámlákat kell majd kifizetnünk.” – magyarázza Bontea Zenoviu polgármester.

16105855_1615990192042290_7333544303755505126_nAz energiatakarékos égők beszerzése és beszerelése egész évben folytatódni fog, és az eddig sötétben maradt kisebb utcákat, közöket is világossá teszik a közvilágítás fényei. Az égők cseréje pedig nem csak a közvilágítási hálózat bővítését jelenti, de 5o %-kos megtakarítást, valamint nagyobb fényt, hiszen a ledes égők fényerőssége sokkal nagyobb, mint a hagyományosaké, ráadásul öt évig garanciában is vannak – a garancia pedig az áramerősség-ingadozás miatti meghibásodásokra is kiterjed.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!