AZT CSIRIPELIK A VEREBEK. A Florisal meg akarja emelni a szemétszállítási díjat. Egyetért vele?

HomeHirek Magyarul

AZT CSIRIPELIK A VEREBEK. A Florisal meg akarja emelni a szemétszállítási díjat. Egyetért vele?

Úgy tűnik a városi szemétszállító vállalat kényes anyagi helyzetben van. A Florisalosok leültek egy kicsit számolgatni az idei év feltételezhető bevét

A hétköznapi hősökről, akikről nem veszünk tudomást
Elkezdődött az Intependenței sugárút aszfaltozása
Szatmári cég TIR kocsija szenvedett súlyos balesetet Bihar megyében. Egy csaholyi lány is megsérült
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Úgy tűnik a városi szemétszállító vállalat kényes anyagi helyzetben van. A Florisalosok leültek egy kicsit számolgatni az idei év feltételezhető bevételeit és rádöbbentek: az új illetékek fájóan nagy összeget vesznek majd ki a cég zsebéből és nem tesznek majd akkora anyagi haszonra szert, mint eddig. Ezért úgy gondolták: ideje lenne emelni a szatmárnémeti szemétszállítás díján, méghozzá nem is keveset. Megbízható források szerint a Florisal körülbelül 50 %–al akarja emelni a díjakat, magán– és jogi személyek számára egyaránt. Magánszemélyek esetében az eddigi 7,7 lej helyett 11,32 lej/hó/fő díszszabást akarnának alkalmazni (3,62 lejes áremelést). Jogi személyek esetében a tervezett emelés összege még nagyobb: az eddigi 53,80 lej/köbméter + ÁFA helyett 82,74 lej/köbméter + ÁFA, ami 28,94 lejes, azaz több mint 50 %–os emelést jelent.

A tervezett áremelést azzal indokolják, hogy egyrészt 2011–hez képest (ekkor voltak megállapítva a jelenleg is alkalmazott díjszabások) nőtt a minimálbér összege, másrészt pedig a szeméttárolásra vonatkozó, új törvénykezések értelmében új illetékeket kell nekik is fizetniük a tonnánkénti hulladékért.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!