Campanie de informare despre “COMPOST”

HomeActualitate

Campanie de informare despre “COMPOST”

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare și cu implicarea voluntarilor din cadrul Corpului Voluntarilor Ecologi, Agenția pentru Protecția Mediulu

Radu Roca, lăsat singur „cuc” de colegi să se bată în declarații cu presa. Răspunsuri doar la ce a învățat de acasă
Doi tineri au furat o mașină din Carei, s-au plimbat cu ea, au lovit-o și pe urmă au fugit
Polițiștii din Tășnad au prins doi elevi care au fugit de la ore ca să „puște” niște petarde
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare și cu implicarea voluntarilor din cadrul Corpului Voluntarilor Ecologi, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare va demara în februarie o amplă campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la implementarea Programului „COMPOST”, inițiat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Luni, 23 ianuarie 2017, de la ora 13.00 va avea loc la un hipermarket din municipiu, prima acțiune de mediatizare a programului „COMPOST” la care vor participa voluntari de la Colegiul Național “Ioan Slavici” şi reprezentanți ai APM Satu Mare care vor dialoga cu cetățenii și vor distribui  fluturași pe această temă. Ministerul Mediului, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu, acordă primăriilor finanțare nerambursabilă de până la 1500000 lei, în vederea achiziționării de instalații de compostare tip  monobloc sau cu tambur rotativ, care vor fi distribuite familiilor care doresc să composteze deșeurile verzi provenite din propriile gospodării respectiv curți și grădini. Scopul programului îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului prin reducerea cantității de deșeuri transportată și depozitată la rampele de deșeuri prin compostarea individuală și conversia în fertilizator organic. Mai multe informații despre program se găsesc pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu la www.afm.ro/compost.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!