Jandarmeria Satu Mare mulțumește sătmărenilor că au protestat pașnic

HomeActualitate

Jandarmeria Satu Mare mulțumește sătmărenilor că au protestat pașnic

În ultimele zile, şi cetăţenii municipiului Satu Mare au ales să-şi exercite dreptul constituţional de a-şi exprima opiniile în legătură cu aspectele

Două persoane au fost prinse la furat fier vechi în miezul zilei
100 de jandarmi vor fi prezenți pentru a asigura ordinea publică la evenimentele din weekend
Polițiștii din Tășnad au prins doi elevi care au fugit de la ore ca să „puște” niște petarde
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În ultimele zile, şi cetăţenii municipiului Satu Mare au ales să-şi exercite dreptul constituţional de a-şi exprima opiniile în legătură cu aspectele care frământă opinia publică în această perioadă.

În urma desfășurării în municipiul Satu Mare a unor adunări publice, comanda Jandarmeriei Satu Mare doreşte să transmită mulţumiri participanţilor pentru maturitatea şi decenţa celor care s-au aflat pe stradă.

La nivel local, Jandarmeria Satu Mare este garantul respectării drepturilor și libertăților cetățenești, atâta timp cât aceasta îmbracă forme de exprimare în care toți participanții sunt în siguranță.

Jandarmeria nu face estimări oficiale în ceea ce privește numărul de participanți la adunările publice, nu are atribuții legale și nici instrumente specializate în acest sens, putând realiza doar o proiecție în ceea ce privește dimensionarea dispozitivelor proprii de ordine și siguranță publică.

În continuare Jandarmeria Satu Mare va asigura măsurile de ordine pentru ca aceste forme de exprimare publică să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, dar totodată precizăm că prima condiţie legală care trebuie respectată pentru a putea organiza o manifestare în spaţiul public este aceea de a o declara în prealabil.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!