Különleges lánykérés, 10 000 méter fölötti magasságban

HomeHirek Magyarul

Különleges lánykérés, 10 000 méter fölötti magasságban

A szerelem nem ismer határokat — tartja a mondás és ez különösen érvényes az egymásba fülig szerelmes Anamariára és Lucianra, akik alig három hónapnyi

EXPEDICÓ SZIBÉRIÁBA Apa és fia életük útjára idulnak Szibériába
Lampionos könyvgyűjtés egy vidéki könyvtár számára
Kereskényi hadat üzen a felületesen dolgozó kivitelező cégeknek
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A szerelem nem ismer határokat — tartja a mondás és ez különösen érvényes az egymásba fülig szerelmes Anamariára és Lucianra, akik alig három hónapnyi kapcsolat után egy igazán nem mindennapi lánykérés szereplőivé váltak.

A szatmári Ana Pienariu jelenleg Dubajban él, ugyanis a Közel-Kelet legnagyobb és legbefolyásosabb légitársaságának, az Emiratesnek a légi utaskísérője — Lucian Muj pedig röviddel ezelőttig még az Angliában élők és dolgozók népes táborába tartozott, hiszen Manchesterben élt. Három hónapja lángol közöttük a szerelem, de akkora hőfokon, hogy Lucian elszánta magát a nagy lépésre.

A fiatalok Manchesterben ismerkedtek meg, Anamaria egyik járatközi szabadnapján, amikor meglátni és megszeretni csak egy pillanat műve volt és a köztük, pontosabban lakóhelyük közötti több ezer kilométernyi távolság is jelentéktelen semmiségnek számított. Alig három hónapnyi kapcsolatot követően — melyből alig pár hetet töltöttek egymás társaságában és karjaiban — úgy döntöttek, hogy összeköltöznek. Anamaria január 31–én kísérte az utasokat Lisszabonból Dubajba s a repülőgépen utazott Lucian is, aki kedveséhez költözött — akinek azonban beszálláskor még fogalma sem volt arról, hogy ez lesz élete legkülönlegesebb utazása.

„Miattam jött Lisszabonba, hogy onnan már együtt repüljünk Dubajba, ugyanis hozzám költözött, de meg sem fordult a fejemben, hogy valamire készül.” – meséli Anamaria.

„Egy ideje éreztem már, hogy ő a kiválasztott, a legkülönlegesebb nő, akivel találkoztam és valaha is találkozhatnék. Azt, hogy a lelki társam, már az első pillanatban tudtam. S ahhoz, hogy feleségül kérjem, rendkívül különleges pillanatra volt szükség. Ráadásul mi nagyon sokszor leptük meg a másikat valamivel, és a szabadidőnk minden percét együtt töltöttük, így eléggé furfangosnak kellett lennem ahhoz, hogy elinduljak végigjárni az ékszerüzleteket s megtaláljam az ujjára leginkább méltó gyűrűt.” – mondja Lucian. Ám a gyűrű kiválasztását és megvásárlását követően egy sokkal nagyobb nehézséggel szembesült: mivel az Emirates légitársaságnál roppant szigorú szabályok vannak érvényben, Lucian attól félt, hogy a lánykérést (amely Anamaria munkaidejében történt) nem nézi majd jó szemmel a repülőgép pilótája és legénysége.

„Féltem, hogy lebukok és oda a meglepetés, egyrészt mert Ana nagyon sokat volt a közelemben a repülőút alatt, ráadásul többször is észrevette, amint a kollégáival beszélgetek, akik szinte folyamatosan mosolyogtak rám és kacsintgattak, biztatásuk jeléül. Már napok óta feszült voltak az idegességtől és izgalomtól, hiszen az Emirates mégis csak az egyik legnagyobb és legbefolyásosabb légitársaság és nem tudhattam biztosan: sor kerülhet–e a lánykérésre a levegőben — mikor azonban a pilóta és a legénység rábólintott s mondták, hogy 30 percen belül megtehetem, hát az valami hihetetlen volt, más dimenzióba kerültem, s az izgatottságtól úgy remegtem, hogy minden kiesett a kezemből.” – meséli Lucian, akit teljesen meghatott a repülőgép személyzetének pozitív hozzáállása, hiszen életükben akkor találkoztak először. Jövendőbelije kolléganői úgy örültek, mintha saját lánykérésükről lett volna szó. S a különleges pillanatot természetesen Ana számra is felejthetetlen, örök élmény marad. „Megbeszélte a kollégáimmal, suttyomban elrendezett mindent, nekem pedig fogalmam sem volt semmiről. Fantasztikus volt! Maga a kapitány mondta be a hangosbemondón, a 270 utas mind elkezdett tapsolni, én pedig olyan hangosan mondtam ki az Igent, amilyen hangosan csak tudtam.” – mondja Ana. A pillanat különlegességéhez hozzá tartozott az is, hogy 10 000 méter magasságban történt, épp Irán fölött. A boldog szerelmesek most Dubajban élik a frissen eljegyzettek és összeköltözöttek örömteli napjait s lassan megkezdik az esküvői előkészületeket is. A lagzit egyébként itthon, Romániában akarják megtartani.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!