Un sătmărean în Las Vegas! Vezi cine este și cu ce se ocupă

HomeActualitate

Un sătmărean în Las Vegas! Vezi cine este și cu ce se ocupă

Originar din Satu Mare, pictorul român Alexandru Darida a fost selectat să-și expună creațiile în luna martie, la expoziția intitulată „International

Pictorul sătmărean Robert Abkorovits refuză jocurile de culise din lumea artei și preferă să înfrumusețeze casele oamenilor cu picturi vesele
Robert Abkorovits, primul pictor sătmărean care expune la Moscova. Ce picturi i-au fost selectate
Ai talent la pictură? Renumitul pictor Robert Abkorovits te așteaptă la cursuri la Școala de Arte
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Originar din Satu Mare, pictorul român Alexandru Darida a fost selectat să-și expună creațiile în luna martie, la expoziția intitulată „International Contemporary Masters” ce va avea loc la Metropolitan Gallery Art Museum of Las Vegas. Artistul de renume mondial va prezenta printre altele portretul lui Constantin Brâncuși, o lucrare realizată în ulei pe pânză.

Născut la Satu Mare, Alexandru Darida a absolvit Institutul de Arte Frumoase din Bucureşti în 1978. În 1985 artistul a plecat în Italia, unde a urmat cursurile Academiei „Benedetti” din Roma, iar doi ani mai târziu (1987) Darida a emigrat în SUA, stabilindu-se la Chicago, unde şi-a continuat studiile la „American Academy of Art”, fiind marcat de arta profesorului Irving Shapiro.

De-a lungul carierei sale, Alexandru Darida a primit numeroase premii, iar lucrările artistului se află în colecţiile unor prestigioase instituţii din Australia, SUA și România.

În prezent, artistul de origine sătmăreană este stabilit la Chicago, unde are atât propriul atelier cât şi o galerie de artă.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!