Az egész közösséget megdöbbentette az Angliában elhunyt fiatalember tragédiája

HomeHirek Magyarul

Az egész közösséget megdöbbentette az Angliában elhunyt fiatalember tragédiája

George Bulbuc tragikus halálhíre — munka közben, a láncfűrész lepattanó éle vágta át a torkát —  gyorsan eljutott Angliából szülőfalujába, Tartolcra i

Szatmár megye exportál! Az északnyugati térségből Szatmár megye adott el legtöbb termőföldet
Öt év alatt 56 utcát akar felújítani az egyik vidéki önkormányzat. Hatalmas összegbe kerül.
Dispută etnică într-o patiserie din Oradea, unde o femeie din Ungaria nu a fost servită pentru că nu vorbea limba română
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

George Bulbuc tragikus halálhíre — munka közben, a láncfűrész lepattanó éle vágta át a torkát —  gyorsan eljutott Angliából szülőfalujába, Tartolcra is, ahol a helybéliek gyászlobogó tűztek a fiatalember épülőfélbe lévő házára. Mindannyian szorgalmas, szerény családból származó fiúnak ismerték.

„Nagyon rendes, dolgos fiú volt, rendes szülők gyermeke. Sajnáljuk ami vele történt. Régóta külföldön élt már s szép házat épített a falu túlsó végén. Úgy tudom, a család minden tagja külföldön van.” – mondja az egyik helybéli.

„Mikor hazajött szabadságra, akkor sem lustálkodott, a házát építette. Csak jót hallottunk róla, dolgos és nagyon szorgalmas fiú volt. Nem tőlünkvaló lányt vett feleségül, de csak itt Tartolcon épített házat maguknak. Az édesanyja valószínűleg otthon van. Elmondhatatlan tragédia ez számukra.” – fogalmaz egy másik falubeli.

Sajnos az ilyen szomorú és tragikus hírek nem ritkák errefelé, ugyanis rengetegen dolgoznak külföldön és sok szerencsétlenség is történik. „Ma hallottam én is micsoda  tragikus baleset érte ezt a Bulbuc–fiút munkavégzés közben. Mindkét szülője tartolci,  Tartolc és Bujánháza között laktak. Többször is meglátogattam a családot. Az utóbbi években most már arra, az erdő felé nem lakik senki. A fiú — akárcsak a többi avasi fiatal — sok évvel ezelőtt, egész fiatalon vette nyakába a világot s ment munkát keresni. Jó fiú volt, szerény családból, azért küszködött, hogy többre vigye. Sajnos errefelé hetente–havonta érkeznek ilyen szomorú hírek a világ különböző részeiből.” – mondja Grigore Pop tartolci polgármester.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!