De la mic până la mare, de Dragobete a fost sărbătoare. Super inițiativă a prichindeilor de la Grădinița Guliver

HomeActualitate

De la mic până la mare, de Dragobete a fost sărbătoare. Super inițiativă a prichindeilor de la Grădinița Guliver

Gradinița cu Program Prelungit „Guliver” promovează păstratea tradițiilor populare românești, drept urmare, împreună cu Colegiul Național „Ioan Slavic

Atmosferă de basm în tabăra e vară a Grădiniței Guliver
După ani de așteptare, copiii de la Grădinița Guliver au acoperiș nou
Peste 100 de pitici au marcat Ziua Europei în centrul orașului prin dans și baloane cu heliu – FOTO&VIDEO
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Gradinița cu Program Prelungit „Guliver” promovează păstratea tradițiilor populare românești, drept urmare, împreună cu Colegiul Național „Ioan Slavici” au inițiat actiunea „Dor de Dragobete”. Prin aceasta s-a dorit promovarea acestei sărbători populare românești în rândul sătmărenilor pentru a leactualiza informațiile despre semnificația ei dar șipentru a le atrage atenția spre frumusețea ei.

Dragobetele reprezintă sărbătoarea iubirii la români, dar totodata marchează simbolic venirea primăverii. În ziua de Dragobete nu ai voie să fii trist, așa că piticii grădiniței împreună cu fetele de la clasa de pedagogic au pregătit un moment artistic plin de veselie și voie bună. După cântecele și jocurile prezentate, toți spectatorii au fost invitati să danseze o horă a primăverii, moment apreciat de toată lumea.

Galeriile centrului comercial de pe strada Careiului,acolo unde a avut loc evenimentul au fost neîncăpătoare pentru curioși. Pe lângă părinții și bunicii celor mici, toti cei care aveau drum în zonă în timpul programului artistic s-au oprit să îi admire pe cei mici, de dragul cărora s-au topit. Aplauzele au fost forma lor de a-i răsplăti pe pitici pentru efortul lor. Cei de la Grădinița Guliver promit astfel de acțiuni și cu alte ocazii, fiind deja recunoscuți pentru atenția pe care o dau culturii tradiționale și promovării valorilor românești.

17005952_10208045801010659_1298241517_n 16976158_10208045807210814_1050165519_n

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!