Ambiția renaște tradiția. Codrenii sunt invitați în drumeție la Poiana Ghioceilor

HomeActualitate

Ambiția renaște tradiția. Codrenii sunt invitați în drumeție la Poiana Ghioceilor

Asociația Codrenilor, pornită de la o mână de oameni cu drag față de locurile natale și de obiceiurile din zonă, organizează un nou eveniment destinat

Bucurie pentru zeci de copii, adusă de Profesional Academy
Camion plin cu lemne, confiscat de polițiști în Negrești. Un bărbat din Gherța, pus să plătească amenda
Primarul Kereskenyi ia, în sfârșit, atitudine: „Proiectul mall-ului NEPI din Satu Mare nu va fi blocat”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Asociația Codrenilor, pornită de la o mână de oameni cu drag față de locurile natale și de obiceiurile din zonă, organizează un nou eveniment destinat celor cărora le e dor de locurile copilăriei, de obiceiurile pe care le țineau cu strictețe atunci când erau tineri sau le e dor de oamenii alături de care au crescut.

Asociația Codrenilor îi invită pe membrii asociației, dar și pe alți sătmăreni doritori, iubitori ai naturii, la o drumeție în Poiana Ghioceilor, în Hodișa, la locul cunoscut de oamenii zonei ca fiind „La Piramidă”. Drumeția va avea loc în 12 Martie cu începere de la ora 10:00, plecarea fiind organizată de la barajul din Hodișa.

„La drumeţie pot participa persoane cu vârsta peste 18 ani.
De asemenea, persoanele minore pot participa la drumeţie însoţite de părinţi sau alţi membri majori ai familiei, aceştia fiind răspunzători de siguranţa minorilor.

Să nu uităm un aspect simplu: picioarele sunt unicele mijloace de transport.
Se recomandă: pantofi montani sau bocanci.
Aceştia vă ajută să aveţi o aderenţă bună pe toate tipurile de teren.

Imbracămintea: din start trebuie să renunţaţi la ideea de jeansi sau pantaloni strâmţi, oricât de comozi sau plăcuţi ar fi ei.
Cea mai bună alegere ar fi nişte pantaloni din fâş sau bumbac pentru a permite respiraţia pielii.
Cămăşile, tricourile largi sau un poncho v-ar acoperi şi v-ar feri de soare suficient pentru a asigura confortul necesar unei drumeţii.
Nu ezitaţi să luati şi o pălărie.
Pe langă acestea, ar trebui să mai luaţi in rucsac haine de schimb pentru a fi acoperiţi in caz de incidente, dar şi o pelerină de ploaie, pentru că de multe ori vremea se schimbă de la o ora la alta.
Nu uitaţi să vă impachetaţi hainele in pungi de plastic pentru a fi protejate.”, sunt câteva din sfaturile organizatorilor, afișate pe pagina evenimentului, pornit pe Facebook.

În anii anteriori acest eveniment s-a bucurat de zeci de participanți, încântați de o ieșire în natură și de o porție de aer curat. Nu au lipsit din ziua lor nici slănina friptă pe băt, cântecele codrenești și voia bună.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!