Ce ascunde vizita lui Sevil Shhaideh în Satu Mare? Finalizează ea negocierile PSD – UDMR?

HomeActualitate

Ce ascunde vizita lui Sevil Shhaideh în Satu Mare? Finalizează ea negocierile PSD – UDMR?

În această săptămână pe sfârșit, vicepremierul Sevil Shhaideh va face o vizită oficială în municipiul Satu Mare. Această vizită a fost prezentată ca u

Cum s-a petrecut crima de la Casablanca! Victima și criminalul au socializat înainte de groaznicul incident
Un nou focar de pestă porcină închis în județul Satu Mare – între timp în țară se ucid 140.000 de porci dintr-o fermă din sud
O tânără de 15 ani, fugită de acasă, a fost găsită la iubitul ei, de 17 ani
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În această săptămână pe sfârșit, vicepremierul Sevil Shhaideh va face o vizită oficială în municipiul Satu Mare. Această vizită a fost prezentată ca una de lucru, convovată de președintele Consiliului Județean , Pataki Csaba.

Privind dincolo de aparențe și de discuțiile de dragul discuțiilor, vizita spune multe despre schimbările care vor urma să aibă loc în Satu Mare. Se cunoaște prea bine că doamna Shhaideh este o apropiată a lui Liviu Dragnea, președintele PSD, prin urmare aceasta are și o putere politică sporită în partid și în negocierea cu alte partide.

Vizita lui Sevil Shhaideh la Satu Mare poate fi privită din postura negocierilor PSD – UDMR pentru obținerea unor posturi, după cei de la PSD au făcut o primă demonstrație de forță prin schimbarea unor directori de deconcentrate. UDMR este recunoscută că negociază dur și nu s-a uitat încă replica primarului Kereskenyi Gabor care a afirmat că doresc din partea celor cu care negociază garanții ferme și nu posturi și oameni care să aibă un salariu mai mare și mașină de serviciu. Prin urmare e de așteptat ca la o perioadă de timp destul de mică după vizita lui Shhaideh în Satu Mare, PSD să își instaleze cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte de Consiliu Județean iar după încă o perioadă de timp să apară primele Hotărâri de Guvern sau ordine de ministru, într-un context oarecare, care să fie în favoarea județului sau a municipiului Satu Mare. Acestea ar urma să ducă la realizarea unor proiecte pentru care laurii să fie culeși de către cei de la PSD.

Pe de altă parte, vizita lui Sevil Shhaideh poate avea o strânsă legătură cu schimbarea de prefect, pentru care se duc încă lupte interne în partid, dar unde există chestiuni de discutat și cu cei care se ocupă în prezent conducerea instituției. Este momentul favorabil în care actuala echipă își poate negocia niște posturi călduțe în aceeași instituție, după ce vor fi schimbați.

Nu trebuie omis nici potențialul politic intern al vizitei, fiind cunoscut faptul că în PSD Satu Mare există mai multe tabere care se luptă pentru putere și care mențin încă unele tensiuni, iar organizația municipală nu are încă un președinte ales.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!