Explicația lui Adrian Ștef pentru demisia din Consiliul Județean. ANI i-a întrerupt cariera politică

HomeActualitate

Explicația lui Adrian Ștef pentru demisia din Consiliul Județean. ANI i-a întrerupt cariera politică

Fostul președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, și-a luat rămas bun de la colegii săi de Consiliul Județean în cadrul ședinței ordin

Un primar din Satu Mare scos pe tușă de ANI. A pierdut procesul și trebuie să renunțe la funcție
Un primar din județul Satu Mare a pierdut la Curtea de Apel procesul cu ANI. E la un pas de a pierde mandatul
Un alt ales local, din Oaș, declarat incompatibil de ANI. Despre cine este vorba
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Fostul președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, și-a luat rămas bun de la colegii săi de Consiliul Județean în cadrul ședinței ordinare aferente lunii martie. Acesta s-a retras din funcția publică pe care o ocupă începând din vara lui 2016, după ce a pierdut un proces cu ANI.

Adrian Ștef a fost timpde două mandate vicepreședinte al Consiliului Județean, un mandat a îndeplinit funcția de președinte, iar în cel de-al patrulea mandat a început ca și consilier din partea ALDE.

O decizie a ANI, rămasă definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție i-a pus punct carierei politice, cel puțin pentru o perioadă.

„În 21.03.2014 mi-a fost comunicat un raport de integritate din partea ANI, prin care ANI a considerat că aflându-mă într-o bază de date, având o persoană fizică autorizată pe care nu am folosit-o și că la Registru Comerțului am rămas înregistrat ca și administrator din 2008, la fel cu o funcție de care nu am lezat și nu am semnat acte administrative, ba mai mult exista o hârtie semnată în fața avocaților de retrage din poziția de administrator semnată cu acea datădin 2008, totuși ANI a considerat că eu aflându-mă în acea bază de date eu mă aflu într-o situație de incompatibilitate. Am atacat acest raport, el a rămas definitiv. A fost publicată această sentință pe 28.03.2017 și eu am solicitat voluntar Consiliului Județean să ia act de aceastăsentință care a dispus de fapt că raportul ANI este definitiv și am solicitat voluntar să devină aplicabile sancțiunile stabilite prin raport”, a declarat Adrian Ștef.

Mai exact, acesta nu va avea dreptul să ocupe funcții publice pentru următorii trei ani de zile. El le-a promis consilierilor că va rămâne să susțină Consiliul Județean și să urmărească proiectele pe care le-a promovat de pe vremea când era președinte.

IMG_7606

Actualul președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba, i-a mulțumit colegului și predecesorului său pentru activitate.

„Vă mulțumim pentru activitate, ați avut multe proiecte bune pentru județul Satu Mare și unele pentru care avem acum semne de întrebare dar important este să meargă județul mai departe și indiferent în ce funcție o să o apucați, vărog să ne sprijiniți în continuare, atât în ducerea la final a unor idei a dumneavoastră, cât și a altor idei noi”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean.

Locul lui Adrian Ștef în Consiliul Județean, din partea ALDE, a fost luat de către Nicolae Bura, fost primar și consilier județean. Acesta a depus jurământul după ce a fost votat în unanimitate de către colegii săi.

IMG_7601

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!